Радостта в живота ни изразява и отразява нашето радостно отношение към този живот. Обичаме ли живота, той ни се радва. Борим ли се с него – той се бори с нас. Всеки от нас може да сподели многобройни примери, които ни убеждават в едно: Когато променим начина, по който гледаме на нещата, нещата, които гледаме се променят. Да, лесно е да се  каже, но често е доста трудно да се приложи, особено когато обстоятелствата около нас са силно некомфортни. Понякога това положение преминава в перманентно. Ние, разбира се, не се предаваме – стараем се да пресметнем няколко хода напред, правейки план за действие, който трябва да ни изведе от кризата. Подобен план е сложно да намери оптималните решения, защото в задачата има твърде много неизвестни, а ситуациите непрекъснато се променят. Може да започнем да се “въртим в кръг”, продължавайки упорито да се държим за своя сценарий... Междувременно пречките и проблемите може да се увеличават и да стигнем до положението все по-упорито и инатливо да се стремим не да управляваме своето движение по течението на живота, а да опитваме да управляваме самото течение.
Какво решение предлагат звездите? Да влезем в по-голяма хармония с околния свят и да се доверим на живота, както и на чудесните подаръци, приготвени от звездите за нас за периода 11-17 януари.

Небесните светила усмихнато ни прошепват да сме по-спокойни, да съхраним вътрешното си равновесие, за да можем ако нещо не става така, както сме очаквали, да направим Неочаквана Промяна в сценария си. Кога? На 13, на 14 или на 15 януари. Тогава е възможно Фортуна да ни се усмихне под формата на неочаквана сполука, влиятелна подкрепа или под формата на късмет от лотария или игри на късмета.

Най-важно е да не прибързваме с думите и действията си. Предлагат Ви нещо – не бързайте да отказвате. Приятел Ви дават неочакван съвет – не тръгвайте веднага с контрааргументи, а го обмислете. Предлагат Ви известно количество финикийски знаци – не бързайте да недоволствате, зарадвайте се!

С други думи – на 13, 14 и 15 януари животът ни е приготвил подаръци. Сюрпризите са разкошни. За да ги оползотворим оптимално, е достатъчно да сме по-чувствителни, с повече Вяра в Източника, който е Любов и Благополучие.

Учителят Беинса Дуно казва, че Бог (Първоизточникът) винаги едновременно мисли за всички и за всичко с любов. Ясно е, че за да се радваме на живот изпълнен с радост и благоденствие, необходимото и достатъчно условие е да възстановим поръждясалата си връзка с Източника. Как? Като реши да погледнем на някое негативно на пръв поглед събитие като на позитивно. Това е възможно, ако независимо от трудните обстоятелства, запазим душевното си равновесие.

И така – на и около 13, 14, 15 януари животът ни е приготвил подаръци. Ще ги получат онези от нас, които запазят вътрешната си усмивка и покажат спокойствие, сравнимо с безупречно гладката повърхност на свещено високопланинско езеро!

ПОНЕДЕЛНИК, 11 ЯНУАРИ

Понеделник и вторник, 11 и 12 януари преминават под знака на изненадите, обратите и промените, поради нахлуване на интензивни събития, агресивни ситуации и оригинални до ексцентричност хора.

Успехът или провалът са в пряка зависимост от нагласата и отношението към случващото се. През първия ден на седмицата ще има подходящи моменти, които могат да Ви превърнат в победители, ако съумеете на мига да се възползвате от случайно възникнали възможности за успех.
През целия ден бъдете нащрек с идеята да очаквате неочакваното – било в позитивната проява, било – в противоположната.

Оптимизмът днес е силно изразен и това, на което дори не сте се надявали, внезапно може да се случи! И ... онова, което сте предвиждали със сигурност, може изобщо да не се получава...

Владее приключенски дух.

Авантюризмът зад волана, особено през ранните часове, може да предизвика жестоки инциденти.

Има условия денят да стартира с ожесточени битови скандали или професионални конфликти. През утринните часове емоциите бързо се разпалват, а търпението много бързо се изчерпва. И най-слабите дразнения може да водят до непропорционални изблици на бурно недоволство. Междуличностните отношения могат силно да се обтегнат, най-вече поради взаимни упреци.

Внимание! Списъкът с ангажименти за днес е дълъг, като поради каскада от пречки не всички ще могат да бъдат реализирани.
До дни най-тревожните въпроси ще се уредят.

Някои преговори може да вървят бавно и сложно, с лъкатушения, спирания и зацикляния. Постигането на взаимноприемливи споразумения е трудно, а и дори ... нежелателно, предвид ретроградния Меркурий.

Всички пътувания крият риск от усложнения и технически аварии!

ВТОРНИК, 12 ЯНУАРИ

Днес Луната е “без курс” от 03:10 до 24:00 часа. Влиянието на това положение се долавя още от 01:10 ч. на 12 януари и може да продължава до 02:00 ч. на 13 януари.

Всяка дейност трябва да се върши с повишено внимание, защото през периода на “Лунната пауза” човек често е много разсеян. Има опасност от инциденти, аварии, травми и наранявания.

Във вторник времето, когато Луната няма значими астровзаимодействия (де факто през целия ден) съвпада с периода на ретроградния Меркурий. Опасността от жестоки произшествия е повишена.

Има наличие и на сложни астрофактори, увеличаващи опасността от скандали и остри конфликти.

Във всички видове транспорт могат да настъпят затруднения, поради промени в разписания, маршрути, закъснения.
Повечето хора при Луна “без курс” са доста разсеяни, напрегнати, склонни към илюзии и бленуване, като не довършват работата си.
Внимание! Диагностицирането, а и лечението, е трудно, понякога неефективно.

Денят е неподходящ за даване на пресконференции, за провеждане на конкурси и интервюта.
Ако днес сте на изпити, положете изрични усилия, за да сте по-концентрирани.

Във вторник, 12 януари, не се препоръчва публично оповестяване на идеи, планове, намерения.
Като цяло, не е добра идея да поставяте начало на инициативи и проекти, които искате да се развиват в по-продължителен период.
Не се препоръчва да давате неща за поправка.

Денят е силно неблагоприятен за подписване на перспективни договори и сделки. Въздържайте се от скъпи покупки, особено на битова техника, електроника, автомобили. Не регистрирайте фирма и не си уговаряйте важни делови срещи.
Възможно е съдебни дела, насрочени за днес да се отложат.

И най-важното – шофирайте с повишено внимание! Опасността от инциденти е голяма! Много голяма!

СРЯДА, 13 ЯНУАРИ

Това е творчески ден, идеален за определяне на нови цели и за планиране на големи житейски промени. Разбира се, далновидно е към практическото осъществяване на плановете да се премине след 25-27 януари. Тогава “официално” ще приключи ретроградният период на Меркурий. Неслучайно е написано, че ще приключи “официалният” период на ретроМеркурий, тъй като след това ще са необходими още няколко седмици, за да влезе животът в обичайния си ритъм, променен при ретроградния Меркурий.

Да се върнем към астровъзможностите в сряда, някои от които са превъзходни, тъй като денят може да бъде много успешен във финансово отношение.

В любовен план обстоятелствата закрилят неочаквано щастливи нови запознанства. Можете да се наслаждавате на феерията от искри на привличане, които се  появяват на най-неочаквани места.

Днес звездите наелектризират и Волята, и Интуицията по начини, които улесняват проникновеното хрумване на оригинални идеи за финансов или романтичен просперитет. По тази линия на приятни постижения и завоевания могат да разчитат не само представителите на Телец, Везни и Водолей, а и на Лъв, Овен, Стрелец. Дали има условия за внезапно забогатяване? Да! Колкото по-малко планираме подобна възможност, толкова по-добре, тъй като днешните конфигурации, включващи участието на Уран, държат да има силен елемент на Сюрприз.

Не трябва да сме наивни и да се предоверяваме, тъй като има реална опасност от измами – финансови, телефонни, имотни!!! Добре е децата или по-възрастни родственици или познати да бъдат предупредени за тази опасност, за да не “изгорят” със солидни суми!

И за още нещо предупреждават звездите:  Има опасност от здравословни дискомфорти по линията на влошено качество на употребените храни и напитки или по линията на злоупотреба с наркотици, алкохол, медикаменти.

Необходимо е да се отдели време и внимание, да се прояви топлота и грижовност към вълненията на “съкровищата” – малки или пораснали, както и към лица, при които има прояви на нестабилност, тревожност, склонност към меланхолия или негативни нагласи!

Има и условия за прояви на различни алергии, като трябва да се отчете и сезона на настинките, простудите и антибиотиците!
Участието в различни лотарийни игри днес може да донесе неочаквана сполука и е добра идея.
Впускането в големи финансови инвестиции крие някои рискове.

Препоръката на звездите е днес да се обсъждат важни планове, стратегии и тактики, а самата им реализация да стартира след 25 януари.
Иначе казано – тази сряда е чудесен ден за провеждане на тайни разговори с ключови делови партньори. След 25 януари разговорите могат да бъдат подновени, като в тях се включат и всички оригинални Прозрения, подарени от Подсъзнанието и “изнесени на повърхността” от ретроградния Меркурий.

ЧЕТВЪРТЪК, 14 ЯНУАРИ

Мощен, магичен ден – най-силният, най-ентусиазираният за тази седмица.

Днес известността, популярността нарастват, успоредно с оптимизма и позитивното мислене.
Може да имаме късмет в каквото пожелаем.

Хубаво е напълно да вярваме в съзидателните вдъхновения, плод на някои разкошни конфигурации, носещи много ентусиазъм и късмет на всички, а не само на представителите на Лъв, Стрелец, Дева, Козирог, Телец, Близнаци.

Внимание! И в сряда, и в четвъртък, 13 и 14 януари, какъвто и творчески потенциал да притежава човек, той ще бъде чудесно засилен. Необходимата увереност, за да се изразят тези творчески импулси ще достигне максимален интензитет. Този повишен от звездите магнитуд на творческо вдъхновение ще позволи дори донякъде боязливи хора да уловят шанса на творческия риск и да проявят в публичното пространство ”рожбите” на своите скрити съзидателни таланти.

С други думи, сряда и четвъртък, 13 и 14 януари, са вълшебни дни, носещи признание, блясък, радост на всички, които се възприемат като Създатели, Творци на собствения си живот, превърнат в неразривно единство от творчество и жизнен път.

Сряда и четвъртък носят многобройни успехи на художниците, музикантите, на поетите и писателите, на скулптурите и артистите, на графичните дизайнери и режисьорите, на журналистите и дипломатите, на юристите, творците в образованието и науката, на служителите, посветили себе си на религията и духовното.

Тези дни може да са неочаквано успешни за туроператорите, за юристите, за спортисти и политици.

Независимо че Меркурий продължава да е ретрограден, а недоверията и недоразуменията са в своя апогей, денят е Превъзходен за “засяване семената” на мащабни, дългосрочни и крупни проекти, планове или на грандиозни лични или професионални намерения.

Важно! Днес в 16:05 Меркурий достига най-близката си до Земята точка, заставайки на една линия със Земята и Слънцето. Това е междинна точка на ретроградния цикъл на Меркурий. От утре (петък, 15 януари) сгъстените облаци от обърквания в плановете, общуването, пътуванията започват да се поразпръскват, ритъмът на живота бавно се възстановява. Получаваме невидимо, но достатъчно структурирано усещане за това, което предстои в бизнеса, кариерата, личния живот.

С други думи, днес в 16:05 ч.. а и през следващите дни до 25-27 януари може да се насочим към Планиране на бъдещи действия, съобразявайки се с предупрежденията на Астрологията да се отложат решителните финални действия по преговори, както и стартирането на нови договори и проекти за след времето, когато Меркурий отново стане директен.

На 25 януари в 23:51 ч. (българско време) Меркурий става стационарен, а после тръгва в директна посока. Разбира се, след 25 януари ще минат няколко седмици, преди всичко да си дойде на мястото и проектите да получат ярка и силна Зелена светлина.
Така или иначе, от петък ще може да дишаме по-леко. Вече ще сме донякъде имунизирани срещу шегите на Меркурий и ще гледаме по-ведро и оптимистично на заплетените ситуации.

Важното е днес, четвъртък, 14 януари в и след 16:05 ч. да обмисляме в детайли дръзки и сериозни планове, като “семената посадени днес”, ще започнат да “дават плодове” на и след 23 март 2016 година.

Внимание! И в сряда, и в четвъртък, 13 и 14 януари, шофирайте с повишено внимание. При пътуванията в чужбина се съобразете с необичайните, екстремни и опасни условия, които може да има в някои по-горещи точки на света, където бушуват конфликти или има тенденция за избухване на вълнения. Вълненията могат да са на икономическа, религиозна или етническа основа.

Накратко – звездите ни призовават да обмисляме внимателно и предвидливо дестинациите си, особено през дните 13, 14, 15, 16, 17 януари. Тогава има условия за неочаквани бурни изненади от най-разнообразно естество.

ПЕТЪК, 15 ЯНУАРИ

Днес сме решителни, ентусиазирани, борбени, принципни. Звездите ни зареждат с голям и висок енергиен потенциал.
Луната навлиза в Овен в 05:48 ч., което ще позволи да усвоим някои мистериозно възникнали шансове, пълни с късмет и приятно усещане за добра сполука.

Разбира се, лекото отслабване на “хватката на ретроградния Меркурий” не бива да ни успокоява. Ако искаме късметът и успехът да работят в синхрон, трябва да действаме с позитивно мислене, без сянка на съмнение и страх.

Юпитер (независимо от факта, че и той е ретрограден), настоява да се изпълним със спокойна решимост за постигане на успех при провеждането на изпити, интервюта, важни бизнес преговори, заплетени съдебни дела или задгранично пътуване, на което възлагаме големи лични и професионални надежди.

Днес с лекота очароваме хора, за което дори не сме смеели да мечтаем.

Изричното условие за постигане на успех през днешния ден е наличието на Безусловна, Безрезервна Вяра и Решимост да реализираме плановете си за деня. Петък е вълшебен поради възможността за бързо развитие на ситуацията, благодарение на магическо отстраняване на пречките. Ако някакви вътрешни задръжки или пък явни външни сили и фактори са Ви пречели да постигнете желаните резултати, внезапно тези сили биват отстранени и Вие летите към постигането на целта.

Внимание! Ако някаква ситуация от икономически, политически или друг характер “виси на косъм”, днес този косъм може ... да не издържи!
И тук веднага възниква въпросът: как да постъпите, когато виждате, че не се реализира това, което искате? Важно е да не се поддавате на раздразнението или гнева. Необходимото и достатъчно условие да постигнете желаното е да продължите целенасочено да изпращате в света мисловната картина на Вашата мечта – такава, каквато изглежда, все едно, че Вашата мечта вече се е сбъднала. И да преживявате и да се наслаждавате на чувството, породено от образа на Вашата сбъдната мечта. Трябва да продължите да държите във въображението си своята мечта – рано или малко по-късно, ако търпеливо “отглеждате” мечтите си, всичко ще се реализира така, както искате.

С други думи – денят е подходящ за активни действия за постигане на материален или професионален напредък, за подписване на краткосрочни споразумения.

Денят е много благоприятен и за визуализация на мечтите.

Петък ще донесе осезаеми постижения не само на Близнаци, Дева, Стрелец или Риби, а и на всички, които упорито и търпеливо се учат първо да дават, преди да получат.

И още нещо – прехвърлете вниманието от себе си върху желанията и мотивите на хората. Вижте, какво ги движи, какво ги мотивира, какво ги интересува.
Насочете действията си за реализиране на намеренията на хората, с които общувате. Те или Вселената охотно ще Ви се отплатят със същото.

СЪБОТА – НЕДЕЛЯ, 16 – 17 ЯНУАРИ

Съботният ден, 16 януари е контрастен. Първата половина на деня е заредена с положителни тенденции, а през втората половина ритъмът може да се забави, като се повишава опасността от появата на непредвидени ситуации – ожесточени конфликти, неочаквани обрати, прояви на агресия, бруталност, екстремизъм. Предиобед може да се организират делови срещи, като неофициалната атмосфера ще улесни изясняването на спорни въпроси и постигането на консенсус. Хубаво е приятелските или служебните контакти да приключат в рамките на часовете до 12:00 часа. Астроусловията през следобедните часове са по-изнервящи, по-напрегнати, криещи риск от ескалация на напрежението. От най-слаба искра на неразбирателство може да пламне пожарът на ожесточена конфронтация с непредсказуем финал.

В общи линии, разумно е през втората половина на съботния ден (16 януари), през цялата неделя (17 януари), както и през първата половина на понеделник (18 януари) да се избягва участието в остри спорове и разправии, тъй като развитието им е непредсказуемо, а развръзката – неочаквана и яростна!

Атмосферата на втората половина на съботния ден, както и тази на цялата неделя са заредени с напрежение, породено от предчувствия за надвиснала заплаха от неизвестна посока. Звучи интригуващо като сюжет на криминален филм. Препратката обаче е умишлено търсена, тъй като астроконфигурациите създават условия за проява на коварни, внезапни, агресивни, брутални действия. Дестинациите в чужбина, а и в страната трябва внимателно да се избират, съобразявайки се с най-новите и актуални реалности.

С други думи, в събота и неделя не гледайте на света през “розови очила”. Избягвайте контактите с непознати. Стойте далеч от опасни места, хора и ситуации.

Не се прибирайте вкъщи късно вечерта по неосветени улички.

И в събота, и в неделя, 16 и 17 януари, има опасност от инциденти, от драми, от неочаквани скандали, от измами (включително телефонни), от кражби, както и от всякакви посегателства срещу достойнството и имуществото.

В събота има условия за аварии, за проблеми с електрозахранването, за пожари.

В неделя е засилена опасността от телефонни измами.

Всеки само ще спечели, ако контролира раздразнението, особено в неделя, когато има условия опасните провокации да доведат до бурни ответни реакции с много нежелани развръзки!

И така – първата половина на съботния ден, 16 януари, е подходяща за уреждане на материални и финансови въпроси, търсейки и вероятно получавайки разбиране, съдействие и подкрепа от влиятелни фигури. Следобед се пазете от аварии, инциденти, прояви на агресия.

И в събота, и в неделя, има опасност от попадане в плен на илюзии, от опити за телефонни измами, от жестоки скандали или кражби!
Внимание! Не обсъждайте и не правете лични или служебни планове в неделя, 17 януари, както и в понеделник, 18 януари, най-вече в предиобедните часове.

Не подписвайте договори и други важни документи в неделя. Тази препоръка е валидна и за първата половина на понеделник, 18 януари.
В неделя не изливайте отрицателни емоции върху приятелите или романтичния партньор. С разум и дипломация не допускайте скарвания или други усложнения.

Накратко – събота и неделя, 16 и 17 януари са подходящи най-вече за творчески занимания!

РЕЗЮМЕ ЗА СЕДМИЦАТА:

И така – звездите са приготвили приятни сюрпризи на 13, 14, 15 януари за онези от нас, които са решени да погледнат на негативните на пръв поглед събития като на позитивни. На приятни изненади ще се радват хората, които са разбрали, че сблъсквайки се с едно или друго събитие, всеки  път правят избор какво да бъде отношението им към него.

Дали ще има сложни и дори опасни ситуации през тази седмица? Да. Животът е пъстър: едновременно със звездните подаръци, особено на и около 15, 16, 17 януари са възможни всякакви житейски бури – конфликти, избухване на ожесточени противоречия в глабален или регионален мащаб.
С голяма вероятност ще има искания на оставки, уволнения, скандали и разтърсващи сензации!

В глобален план не са изключени прояви на насилие, на брутален екстремизъм, особено в дните от 13 до 17 януари. Най-малкото, което може да се направи, е внимателно да се преценяват вида на дестинациите в чужбина, като се избягват известните “горещи точки”, източници на опасни ситуации. Въпрос на личен избор! И на поемане на лична отговорност за направения избор!

И още нещо – не само астролозите, а и всички, занимаващи се с анализиране на статистическа информация, на базата на която се правят прогнози, визиращи бъдещето, е необходимо да посочват и позитивните, и негативните възможности и вероятности. Това са само възможности, това са вероятности. Хората избираме дали и как да ги реализираме, намирайки си причини и оправдания.

Понякога избираме продължително време да се фокусираме върху вече случили се негативни събития. И започваме да се тревожим за неща, които НЕ ИСКАМЕ в нашата реалност. В едно и също време не ги искаме, а същевременно постоянно мислим за негативните събития, като по този начин “привличаме” в живота още от тях... Какво може да очакваме от живота, когато постоянно “предъвкваме” и се фокусираме върху негативните събития! Сякаш животът е изтъкан само от отрицателни хора и събития. Определено съществува и положителен полюс.
За да получим “звездните подаръци”, обещани за 13, 14, 15 януари, необходимото и достатъчно условие е да не позволим на отрицателните събития да се превърнат в основа на нашето внимание. Защото е всеизвестно, че Енергията следва вниманието. Ако прекомерно се фокусираме върху отрицателните ситуации, ние “наливаме” енергия в тях и привличаме още такива обстоятелства.

Насочвайки вниманието си към хубавите, съзидателните прояви в живота, ние “наливаме” енергия в позитивните събития, а задържайки вниманието си върху тях – привличаме нови положителни събития в живота си!

На 13, 14, 15 януари има хубави астроконфигурации и вероятно и по света, и у нас ще се случат и хубави събития. Добре е да им обърнем внимание. Не само мимоходом, отгоре-отгоре, по “диагонала”.

Ако задържим вниманието си по-дълго върху чудесните неща, случили се на 13, 14, 15 януари, ще дадем шанс да получим звездните подаръци, приготвени за нас.

И така – посланието на звездите за тази седмица е: Да търсим и намерим хубавите страни на живота си. Как да го постигнем? Когато променим начина, по който гледаме на нещата, нещата които гледаме, ще се променят.

Кога да направим тази Промяна в нагласата си към живота? На 14 януари в 16:05 часа (българско време). Тогава е добре да си пожелаем звездите да ни помогнат да гледаме положително и с повече радост на живота. Защото сме създадени от Източник на Любов и Благополучие. И този великолепен и всемогъщ Източник желае да възстановим с Вяра връзката си с Него, за да се радваме на Живот, изпълнен с Радост, Изобилие и Благодат!