"Учудвам се, че Лютви Местан чак сега е разбрал, че не е лидер на партията". Това заяви на пресконференция в Разград един от тримата временни съпредседатели на ДПС Мустафа Карадайъ, пише razgrad.topnovini.bg.

“Лидерите се раждат. Основател, идеолог и лидер на ДПС е д-р Ахмед Доган. А Местан, както той самия каза, е посочен за председател на партията. Председатели на партията може да има много, но лидерите не се назначават”, каза още той.

И допълни:

“Явно Местан се е вживявал и в други роли, освен да се прави на пронатовец. Той твърди, че е настъпил мина. За да я настъпи, явно сапьорите или съветниците, чрез които се опитваше да подмени легитимните колективни органи на партията, не са били добри”. 
 

„Лютви Местан твърди, че е настъпил мина, явно нещо се е повредил от мината", допълни Карадайъ. Той обвини Лютви Местан, че се е опитвал да подмени легитимните колективни органи на партията, съобщава "Нова телевизия".

Запитан за днешното изказване на Лютви Местан, че ДПС е проруска партия, Мустафа Карадайъ заяви: „Прави се опит за подмяна на един вътрешнопартиен процес в ДПС, да бъде подменен с друга тема”.

„Пронатовската и поевропейската позиция на ДПС от нейното създаване досега, някой се опитва да я присвоява. Всеки, който се занимава с политика, знае, че пронатовската позиция на България първо беше изразена от ДПС, чрез нашия лидер Ахмед Доган. България извървя пътя си да стане член на НАТО по време на правителство, в което ДПС беше коалиционен партньор. В последствие България стана член на ЕС, пак по време на правителство, в което ДПС беше коалиционен партньор. Този път бе извървян от България и благодарение на ДПС”, заяви Мустафа Карадайъ.

Той призова още хората, които „не споделят ценностите, философията и идеологията на ДПС, но са избрани с гласовете за ДПС, да бъдат така добри да напуснат народното събрание, за да може гласоподавателите на ДПС да видят своите избраници там”.

„Да участват на изборите със свои платформи, ценности. Ако убедят избирателите, ще бъдат в народното събрание. Днес не им е там мястото”, заяви Мустафа Карадайъ.