Близо 390 000 формуляри на годишни данъчни декларации, приложения към тях и други документи за деклариране на доходите от 2015 г. от фирми и физически лица ще предостави на клиентите си офисът на НАП в Русе през тази година. За тях е разкрит специален пункт за раздаване до входа на салона за обслужване. В близките дни различните видове документи за данъчната кампания ще бъдат доставени и в пощенските клонове в селищата в Русенска област.
Срокът за подаване на данъчните декларации за облагане на доходите за 2015 г. изтича на 3 май 2016 г. (30 април е в събота, а 2 май е официален почивен ден - Великден). Най-лесно и бързо формулярите могат да бъдат намерени в сайта на агенцията www.nap.bg, откъдето могат и да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офисите на НАП. 
Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2016 г., физическите лица могат да ползват и 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация. Допълнително условие е да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май 2016 г.