Известната компания Netflix стартира стрийминг услугата си в над 130 други държави, включително България. Това стана ясно от презентацията на компанията на изложението CES в Лас Вегас вчера.

Сред държавите са още Полша, Русия, Сингапур, Турция, Саудитска Арабия, Индия и други. Добавянето на азиатски страни като Индия и други по целия свят бележи важна стъпка за развитието на телевизионната стрийминг компания. Така, компанията следва своята цел да стане първата глобална онлайн телевизионна услуга.

От Netflix уточняват, че вече ще излъчват в 190 страни. Услугата обаче няма да е достъпна в Крим, Северния Корея и Сирия, заради ограниченията, налагани от правителството на САЩ на американските компании.

Плановете на компанията за 2016 г. са наистина големи – 31 сериала, над 20 пълнометражни и документални филма, комедийни шоута и 30 детски сериала. Културните особености на всяка държава ще бъдат анализирани внимателно при подбора на съдържанието за нейните граждани.

Netflix отчита печалба от 23.7 млн. долара след 53.1 млн. долара година по-рано. Приходите растат от 1,27 млрд. долара до 1,57 млрд. долара, което съвпадна с очакванията на анализаторите.

Какво представлява Netflix?

Netflix предоставя на потребителите един от най-популярните начини за гледане на телевизия, филми и сериали On-Demand (по желание). Приложението разполага с богати каталози с най-новите сериали и филми. Видео съдържанието може да бъде гледано на компютър, смарт телевизор, смартфон, Playstation4 или Xbox. 

Тарифите

За да използвате услугата трябва да заплатите месечен абонамент. Тарифите са 7.99 евро/месец, като можете да гледате само на 1 екран в обикновено качество и 9.99 евро/месец - може да гледате на два екрана едновременно. Примерно гледате у дома, ваш приятел или половинката ви гледа през смартфона или таблета друг филм. 11.99 евро/месец – с него може да се гледат филми и сериали на 4 екрана едновременно. Достъпни са HD и ултра HD качество.

Първият месец потребителите ползват безплатно услугата. Тестване на услугата показва, че тя може веднага да се ползва от българските потребители.

Регистрацията

Първоначално потребителят трябва да избере какъв пакет иска след това и да остави данни за кредитна карта или Pay pal, през които ще заплаща месечния си абонамент. Според условията той ще бъде предупреден при изтичането на безплатния период и също така може да прекрати ползването, когато иска.

След регистрация, трябва да изберете какви устройства от телефон през таблет, умен (smart) телевизор и компютър до X-box или Apple tv ще гледа Netflix. Селекцията на филми, сериали и други тв програми е по жанрове, видове, собствени и продукции на други студиа, както и по актуалност.