Още един удар сполетя българския национален отбор по волейбол преди Олимпийската квалификация в Берлин. Днес „лъвовете” стартират участието си срещу Финландия, но вероятно ще трябва да се справят без посрещача Ники Пенчев. Той беше основна фигура, след като точно преди заминаването от сметките на селекционера Пламен Константинов отпадна и Тодор Алексиев. Пенчев е с пневмония и е с висока температура, като със сигурност отпада за първите два мача.

"Ники Пенчев имаше проблеми след пристигането, след като започна да вдига температура. Днес направихме едно изследване в Берлин и се оказа може би най-лошият вариант - бактериална пневмония. Така че засега по-вероятно е да изиграем квалификацията без него", заяви Константинов.

"Почти сигурно в първите два дни трудно би могъл да ни помогне. Първата опция е да свалим температурата и да видим какво ще стане. Но ще бъде много трудно да го възстановим в толкова кратки срокове. Другите момчета са добре, няма никой със здравословни проблеми. Общо взето, всички останали са на 100%. С това, с което разполагаме, с това ще се опитаме да се преборим. Това ни променя цялата игрова схема, защото Пенчев е ключов състезател. Трябва да мислим в движение други варианти. Най-вероятно е бактериална инфекция, която никой не може да гарантира, че няма да се случи на някого. За съжаление, прояви се след пристигането ни в Берлин. Вече са заявени всички състезатели и не могат да се търсят варианти за промяна", заяви още селекционерът.