Единен национален телефон 0700 20966 разкрива Многопрофилна болница „Медика“ от 10 януари. Пациенти от цялата страна на цената на един градски разговор ще могат да потърсят своевременна лекарска помощ при здравословен проблем. Тел. 082 830 230 на денонощния дежурен кабинет в МБАЛ „Медика“ продължава да работи и ще бъде на разположение на пациенти от Русе и региона по време на новогодишните празници. 
В края на 2015 екипът на Многопрофилна болница „Медика“ може да се поздрави с постигнатото. През годината са разкрити три нови отделения - вътрешно, неврология и гинекология, с които отделенията вече са 10 с 232 легла. Стационарът продължи сътрудничеството със световно известни специалисти от Италия и Румъния за висококвалифицирано лечение. Под ръководството на проф. Никифор Рареш от Центъра за върхови постижения „Арес“ в Букурещ бе въведен нов за страната метод за лечение на фибромиома на матката чрез емболизация. Методът е изключително щадящ и запазва детеродните функции на жената. През лятото бяха възстановени и емболизациите на пациенти с чернодробни метастази, като занапред лечебното заведение ще си сътрудничи с Комплексния онкологичен център. Извършват се и емболизации на простата - метод, въведен също под ръководството на проф. Рареш. Общо досега са направени 20 емболизации, повечето на миома на матката. Пациентите могат да се запознаят по-подробно какво представляват тези методи и кога се прилагат на сайта www.embolizationmedica.com, разработен от екипа на МБАЛ „Медика“. 
 За лечението и възстановяването на пациентите се грижат лекари, медицински сестри, клинични и рентгенови лаборанти, които непрекъснато повишават своята квалификация на семинари, курсове и обучения у нас и в чужбина. Лечебни заведения „Медика“ за четвърти път бяха домакини на практическото обучение с онлайн връзка „Русенски ендоваскуларни дни“, по време на което специалисти от България, Италия и Румъния представиха съвременни методи на лечение в различни области.