Венци и цветя отрупаха вчера гроба на 26-годишния русенец Антон Петров, който преди 12 години загина при експлозия на кола бомба във военната базда „Индия“ в иракския град Кербала. На 27 декември 2003 година при взрива срещу щаба на българския батальон загинаха петима български военнослужещи - русенецът офицерски кандидат Антон Петров, майор Георги Качорин, старши лейтенант Николай Саръев, и офицерските кандидати Иван Инджов и Свилен Киров. 
Близки, приятели и колеги вчера за пореден път се събраха в гробищен парк „Чародейка“, за да почетат паметта на загиналия в Кербала русенски рейнджър и неговите колеги. Специално за помена пристигна и бригаден генерал Явор Матеев, командир на 68-а бригада „Специални сили“ в Пловдив, който дойде заедно с бойци от бригадата. Ген.Матеев изрази съболезнования към майката на Антон Петров и близките на рейнджъра, както и към роднините на другия загинал в Ирак през 2005 г. русенски воин офицерски кандидат Валентин Донев. Поднесени бяха венци от командването на 68-а бригада и от името на министъра на отбраната Николай Ненчев, възпоменателен адрес бе изпратил и командирът на сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.
Коледите вече не са същите, каза през сълзи майката на Антон Петров Иванка. А лелята на рейнджъра Нели Петрова припомни, че той сякаш е предусещал гибелта си, като прочете редове от дневника на младия мъж: „Не мисля, че ще остарея и това не ме интересува. Аз изживях един пълен живот, аз наистина направих всичко и ако утре умра, не давам за това и пукната пара“. 
С едноминутно мълчание сведоха глави близки, колеги и приятели на русенеца, за да изразят почитта си към паметта му.