Американската корпорация "Гугъл" разработва ново приложение за обмен на съобщения между потребителите. То е замислено да се конкурира с подобни възможности, като предлаганите например от "Фейсбук".

Това се посочва в статия, публикувана в електронната версия на "Уолстрийт джърнъл". Според източници на изданието "Гугъл" планира новото приложение да има и функция, която позволява да се задава на програмата въпрос и да се получава отговор, който самото приложение ще търси в интернет.

В същото време основната цел на програмата е да се обменят бързи съобщения. Засега не се уточнява кога "Гугъл" възнамерява да въведе новата услуга, както и как ще се нарича тя. По данни на "Уолстрийт джърнъл" работата по новото приложение вече около година се ръководи от вицепрезидента на "Гугъл" по продуктите, свързани с комуникацията, Ник Фокс.

Според вестника, програмите за размяна на съобщения са сред най-популярните в света. Те се изполдват от около 2 млрд. души.

Услугата на "Гугъл" ще се конкурира с програми като "WhatsApp" на "Фейсбук", както и с много популярния в Китай "WeChat" на "Tencent". Възможността да се получават отговори на въпроси, може да бъде голямо предимство на новата услуга. Официални представители на "Гугъл" не коментираха публикацията в "Уолстрийт джърнъл".