Джони Деп е най-надценената филмова звезда в Холивуд за тази година, според списание "Форбс". Деп е един от най-високо платените актьори на планетата с очаквани годишни приходи от 30 милиона долара. Той връща на индустрията само 1,20 долара за всеки вложен долар във филмите му. Цифрите се дължат на провала на филмите "Mortdecai", "Transcendence" и "The Lone Ranger", които бяха бомбардирани с подигравателни материали. "Самотният рейнджър" е най-големият провал, като филмовото студио "Дисни" изчислява, че е загубило около 150 млн. от уестърна.

След лошия период за кариерата си се очаква тази година Деп да бъде сред номинираните за най-добър актьор за наградите "Оскар" за ролята на бостънския гангстер Уайти Бълджър в трилъра "Black Mass". Това е така, защото "Форбс" разглежда само последните три филма на всеки актьор преди юни тази година, като игнорира анимациите и нискобюджетните филми. Всички актьори в топ 10 са мъже. Това силно контрастира на класацията на актьорите с "най-висока стойност", която излезе в понеделник.

Там в топ 5 фигурират четири жени, което допълнително подклажда дебата в Холивуд за неравнопоставеността в заплащането между двата пола.

На второ място в класацията за най-надценените актьори тази година е Дензъл Уошингтън, който е връщал само 6,5 долара за всеки вложен във филмите му долар. Той е на втора позиция, въпреки че е спечелил пет пъти повече от Джони Деп.

Трето място е за Уил Фарел, който е върнал 6,8 долара за всеки долар.

В класацията влизат още Лиъм Нийсън, Уил Смит, Крисчън Бейл, Чанинг Тейтъм, Брад Пит, Бен Афлек и Том Круз.