Победителка в конкурса "Мис Вселена 2015" стана представителката на Филипините, но водещият погрешно обяви за носителка на короната претендентката от Колумбия. Това съобщават световните агенции. Най-красивата на Вселената, избрана на конкурса в Лас Вегас, е 26-годишната филипинка Пиа Алонсо Вуртцбах.

Тя трябваше обаче да преглътне гафа, предизвикан от водещия на шоуто, който по погрешка коронова 21-годишната колумбийка Ариадна Гутерес.

Когато вече й беше сложена короната на "Мис Вселена", конферансието се извини, като каза, че неправилно е прочел името, което е било в плика. Гутерес трябваше да се задоволи с второто място в надпреварата.

На трета позиция бе класирана представителката на САЩ Паулина Вега.

В конкурса "Мис Вселена 2015" взеха участие 80 красавици от цял свят.

На полуфинала се явиха 15 от тях, като отсяването продължаваше с помощта на журито и зрителите.

Претендентките за короната дефилираха по бански костюми, във вечерни рокли и отговаряха на въпроси на водещия.

Победителката в конкурса за национални носии стана представителката на Тайланд. Тя гастролира на сцената с костюм, изобразяващ моторизирана рикша, известна в родината й с названието "Тук-Тук".

Тазгодишната победителка в конкурса "Мис Вселена 2015" Миа Алонсо Вуртцбах ще получи освен скъпоценната корона, правото на безплатно пребиваване в Ню Йорк в продължение на година и рекламен договор за участие в различни благотворителни мероприятия по света.