"На начина, по който бе посрещнат турския премиер Ахмет Давутоглу би завидял и Леонид Брежнев", коментира пред Би Ти Ви зам.-председателят на АБВ Румен Петков:

"Представяне на книга, интервюта..., но ако се стремим да заемем ключово място в отношенията между Турция и Русия, това не е най-доброто решение за нас."

Така депутатът репликира изказалия се преди него Асен Агов, съветник на външния министър Даниел Митов, който каза, че България стои на мястото между две велики сили като Турция и Русия и трябва да намери своята позиция.

"В момента Турция има нужда от България, а България има нужда Турция да има добри отношения с ЕС, за да можем да преодолелем бежанската криза", казва Агов.

Ако Русия забрани вноса на български лекарства лкарствени средства и препарати, обричаме нашата фармацевтична промишленост, смята Петков.

"Обичам украинците, обичам украинките, обичам на първо място България. Да се грижим на националния интерес на Украйна, загърбвайки националния интерес, не мога да го разбера", каза Петков.

"Знам, че обичате украинките", подхвърли Агов.

"Благодаря ви за доверието", отвърна Петков.