Медицински документи потвърждават спекулациите, че лидерът на нацистка Германия Адолф Хитлер е имал само един тестис.

Германският историк проф. Петер Флайшман твърди, че е открил резултати от медицински изследвания, правени на фюрера на Третия райх след като бил арестуван през 1923 г. Според документите от прегледа Хитлер е страдал от крипторхизъм (десният му тестис още от налалото на жизнения му път е останал в корема му и не се е спуснал в скротума – бел. ред.). Диагнозата от прегледа е писана от д-р Йозеф Щайнер Брин, медик на затвора Ландсберг, където Хитлер е отведен след неуспешния бирен пуч, който започва в мюнхенската бирария „Бюргербраукелер”.

Предполагаше се, че документите от медицинските прегледи на Хитлер от онова време са изчезнали, но те се появяват незнайно откъде в Мюнхен през 2010 г. Те незабавно са конфискувани от баварското правителство, а по-късно са предадени за изучаване на учените от университета Ерланген-Нюремберг.

Новото твърдение противоречи на убеждението, че Хитлер е загубил единия си тестис по време на битката при р. Сома по време на Първата световна война. Откритите документи опровергават и поко.азанията на лекаря, който преглеждал Хитлер в детските му години и който заяви пред американци през 1943 г. при разпит, че с гениталиите на фюрера всичко било наред.