Двойни хонорари ще заработят по празниците куп родни звезди. Плътна програма с участия имат още от 20 декември не само популярните певци, но и актьорите, някои от които, като Димитър Рачков и Краси Радков, заработват колкото колегите си от музиката. Двамата по традиция са много ангажирани по празниците и затова се пазарят за не по-малко от 7 бона на вечер, за да веселят гостите на фирмени партита и по ресторанти.

Изненадващо двойно по-малко прибират колегите им Любо Нейков, Мариан Бачев и Виктор Калев, чиято слава изглежда е намаляла доста и не са толкова търсени. По-ниските хонорари обаче първите двама ще наваксат с повече участия и навръх 2016 г. имат по две изяви, така че ще приберат същите суми като колегите.

Партньорът на Рачков в „Господари на ефира” – Васил Василев-Зуека, както и миналата година, не е поел никакъв ангажимент и предпочита за ЧНГ да е със семейството си. Преди 31 декември обаче има няколко ангажимента на корпоративни събития, с които ще попълни семейния бюджет. Неговата цена варира от 5 до 7 бона, разкриват запознати пред „Ретро”.

Рекордьори по приходи около празниците са двете прими на родната музика – естрадната Лили Иванова и фолкиконата Преслава. И двете по груби сметки ще заработят по около 100 бона за Коледа и Нова година, информира retro.bg

Умопомрачителен е станал хонорарът на Преслава след участието й във „ВИП Брадър” и вместо по 9-10 хил. лева, тя вече прибира по 15 бона за вечер, задминавайки дори Васил Найденов и детето чудо Крисия Тодорова. Въпреки това програмата й била плътно запълнена до края на годината. Преди нея, и то само по празнична тарифа, е Лили Иванова. Звездата си има правило да работи на Коледа и Нова година за не по-малко от 25 хил. лв. Въпреки космическата сума естрадната прима не може да се оплаче от желаещи да чуят хитовете й на живо и имала вече 5 сигурни ангажимента.

Единият от тях е именно навръх 31 декември. Тогава естрадната прима ще пее под един покрив с Bacил Haйдeнoв и Aзиc. Mяcтoтo, кoeтo cъбиpa тpитe знaмeнитocти, e НДК. Поп примата, Кеца и Краля на попфолка щe ce кaчaт нa три различни cцeни, отделени като зони във и около зала 3.

Лили щe зaбaвлявa виповете в пространството „Пapиж”, за което кувертът е най-висок - между 360 и 420 лева. За този ангажимент в навечерието на 2016 г. тя щяла да пее срещу двойна тарифа - 50 бона. Около 400 са местата за специалното събитие, на което ще се сервира петстепенно гурме меню. Сред феновете на Лили, резервирали място отсега, са банкери, бизнесмени, юристи, политици.

В същото време в зала „Ню Йорк” глас ще извиси Васил Найденов, а Азис - в зала „Истанбул”. Феновете, които искат да слушат само тях, ще се бръкнат с по 150 лева. Двойните билети пък са по 250 лева. Двамата Васильовци се навили да пеят срещу 30 бона навръх 2016 г., разкриват от музикалния бранш.

Дyeт „Pитoн” cъщo ca нa yчacтиe пo Hoвa гoдинa, нo в популярен ски курорт, където щели да пеят 2 вечери поред в различни хотели и да заработят близо 50 бона.

В спа и ски градчетата из страната масово хотели и ресторанти са ангажирали изпълнители за по 2-3 бона. Сред тях са певици като Мария Илиева, Мариана Попова, Любо от „Те” и Влади Ампов-Графа, които са плътно заети и на Коледа, и на Нова година, но срещу доста по-ниски суми.

Журиращият в „Х Фактор” Криско е сред най-скъпите млади изпълнители и взима по 8 бона на вечер по празниците, а програмата му е плътно запълнена, така че също се завърши годината с дебела банкова сметка. Само от участието си в риалити формата на Маги Халваджиян рапърът е прибрал 50 бона.

Търсена за празниците, както и миналата година, си остава малката звезда от Разград Крисия Тодорова. Детето чудо продължава да е сред най-желаните изпълнители на фирмени партита и коледни прояви и отново е плътно заета от 20 декември чак до Нова година. Крисия ще пее около Коледа на няколко частни купона, както и ще гостува на празнични концерти в молове и големи вериги магазини. Хонорарът й, в сравнение с миналата година, е набъбнал и вместо за 3000 лв. тя вече не пее за по-малко от 5 бона, независимо от времетраенето на ангажимента.