Два мощни космически телескопа - "Хъбъл" и "Касини", успяха да заснемат полярното сияние на Сатурн. Видеото е запечатало кадри в различни диапазони - инфрачервения , ултравиолетовия и обикновения - видимия. Кадрите са направени през април-май 2013г. „Хабъл" е заснел сиянието в ултравилоетовата област , а „Касини" в инфрачервената, видимата и ултравилолетовта. От снимките направени във видимия диапазон, може да се установят реалните цветове на сиянието . На Земята сиянието е зелено долу и червено горе, на Сатурн е червено отдолу и виолетово отгоре. Това се получава поради различие в частиците на сиянието, ако на Земята това основно е азот и кислород , то на Сатурн - е водород.
Ултравилетовите снимки на правени от „Касини" са от много „близко" разстояние - около 6 радиуса на Сатурн. На тях се виждат слабите изменения на светенето в мащаба на няколко стотин километра. Това дава на учените възможност да проследят връзката между яркостта на полярното сияние и характеристиките на слънчевият вятър.
На снимките на „Касини" също така се вижда ярко петно , което се премества в съответствие с положението на орбитата на Сатурн и неговият спътник Мимас. По ранни снимки са позволили да се установи връзката на подобно петно с друг спътник - Енцелад.