Срещата между руският президент и американският държавен секретар Джон Кери започна.
Държавният глава заяви, че има намерение да обсъди с Кери американските предложения по отношение на решението на сирийския конфликт.
„Министър (Сергей) Лавров сега ми каза подробно за вашите предложения и за някои въпроси, които трябва да бъдат обсъдени допълнително. Радвам се за възможността да се видим и да поговорим по всички тези въпроси“, каза Путин на Кери.
Преди това държавният секретар проведе среща с руският външен министър Сергей Лавров.
„Заедно търсим начини за излизането от най-спешните кризи“, каза още Путин.
Въпреки това никой от тях не съобщи дали Русия се е съгласила да се проведе следващият кръг от международни преговори за кризата в петък в Ню Йорк, както се надяват САЩ и ООН.
Държавният секретар от своя страна заяви, че се надява на днешната среща да се обсъдят въпросите както за Сирия, така и за кризата в Украйна, в която Вашингтон обвинява Москва, че подкрепя сепаратистките бунтовници и наложи санкции срещу Русия.
„Вие двамата с президента Барак Обама се ангажирахте да се опитате да развиете колкото се може повече (въпроси) – чрез външния министър Лавров и мен – подход, който може да се справи с Украйна и със Сирия“, каза още Кери.