Вътрешните министри на България и Турция планират съвместни операция срещу трафикантите на хора. Това каза по време на пресконференция министър-председателят Бойко Борисов след срещата си с турския премиер Ахмет Давутоглу, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Премиерът Борисов призова да не се заобикаля една или друга държава, а да се направи така, че всички да имат газ. 
"Надявам се в следващите 1-2 години България като страна на кръстопът да спомага за бързото придвижване на хора, товари и бизнесът да го усети максимално", коментира Бойко Борисов. 
Премиерът допълни, че вътрешните министри на България и Турция планират с аналоговите служби съвместни операция по трафикантите на хора. "Тази човешка трагедия, бежанците, има лица, които получават много пари и се замогват на фона на това", посочи той. "С колегата Давутоглу пред целия Европейски съвет поемаме ангажимент да дадем пример как ще се разправим с тези хора и се надявам нашите служби да покажат тези видими резултати", добави българският премиер.