Свидетел съм как от 2001 година никой не посмя да бръкне в раната на здравеопазването, да назове проблемите им с истинските им имена, да защити правото на спокойствие и сигурност на хората от Спешна помощ и на докторите и да започне реформи. Категоричното ми мнение е, че Петър Москов трябва да продължи реформите, макар и с малки стъпки. Това каза за „Утро“ лидерът на ДСБ в Русе д-р Теодора Константинова, която е и общински съветник от Реформаторския блок, по повод избора на здравния министър Петър Москов да остане в правителството. Тя подчерта, че голяма част от гилдията подкрепя решението на Москов и той е получил много имейли, писма и смс-и в този дух. 
Независимо от огромната съпротива на заинтересованите срещу това, до което ще доведат мерките, и въпреки политическата съпротива от страна на някои, Петър Москов има и волята, и смелостта да продължи да отстоява реформаторския си дух в здравната сфера. Това не може да стане с магическа пръчка, но той трябва да продължи по същия път, категорична бе д-р Константинова, като допълни, че един отговорен политик трябва да постъпва така. 
По повод решението на Радан Кънев да мине в опозиция тя коментира, че той е лидер на партията и има право да поеме политическа отговорност за това, че не се реализираха промените в Конституцията, под които се бяха подписаха 180 депутати. Това е негово желание, допълни председателят на ДСБ в Русе.
Д-р Константинова подчерта, че на местно ниво има воля от страна на всички участници в Реформаторския блок да продължат обединението и работата заедно. 
Ще положим усилия да съхраним успешния политически блок, оставаме в дясното. През годините сме доказали, че работим добре с ДСБ, но нека видим какво ще реши Изпълнителният съвет на блока във вторник, коментира общинският председател на СДС в Русе Станимир Станчев. Той допълни, че на 18 декември СДС ще проведе Национален съвет в Хисаря. 
В никакъв случай не бива Реформаторският блок да излиза от управлението на страната и да се разформирова. Така ще дадем възможност на Тройната коалиция да си прави каквото иска, а и ще липсват хората, които действително искат да се осъществят реформи. С такава мъка създадохме Реформаторския блок, обединихме десницата и дадохме възможност на хората да имат упование в политическата сила, така че сега трябва да отстояваме целостта и функционалността на блока, категоричен бе зам.-председателят на общинската структура на Движение България на гражданите в Русе Галин Ганчев.