Възможно ли е да се объркаш и да навлезеш в насрещното по магистрала “Тракия”? Отговорът е да. На около 200 метра преди детелината, която свързва Стара Загора аутобана, табела показва посока на движение надясно за София и за Бургас. Но тъй като двата града са в различни посоки, ако искате да отидете в Бургас, но следвате табелата и завиете преди моста вдясно, наистина ще се окаже, че сте тръгнали за София и сте в насрещното.Според шофьори с опит обаче човек не може лесно да се обърка, съобщава bTV. 

„София се намира от дясната ни страна, следователно преди пътния възел вдясно. Бургас се намира от лявата ни страна, значи трябва да минем моста, тогава да завием надясно. Това е шофьорското правило”, обясни инструкторът Митко Трайков.

„Много шофьори нямат книжки, карат пили, това е проблемът. Както вчера видяхме шофьор в насрещното много километри е карал, чак на пътен възел Нова Загора са го спрели”, коментира шофьорът Антон Делчев.

От КАТ в Стара Загора признаха, че имат сигнали за заблудени от табелата пътуващи. Указателните знаци били по правилата, на за да бъдат избегнати инциденти, са направили предложение до Областното пътно управление такива допълнителни табели да се поставят по-близо до пътния възел, за да е ясно коя отбивка е за София и коя е за Бургас.

Оказва се обаче, че допълнителни знаци може да бъдат сложени чак след 2 години, когато изтича гаранционният срок за ЛОТ 2 на магистрала Тракия, обясниха от Пътното управление.