Участвайки в презентацията на документалния филм "The Hunting Ground" посветен на насилието в детските лагери в Ню Йорк, скандалната певица Лейди Гага каза ,че "много добре познава емоционални потрес на жертвите". Припомняме,че звездата оповести публично,че когато е била на 19 е насилвана от продуцент, който бил с 20 години по-стар от нея, съобщи електронното издание Music Times."В течение на много години аз държах този инцидент вътре в мен, не знаех как ще се справя с такъв емоционален потрес.Нямах идея как ще приема всичко това и ще престана да се обвинявам за случилото се. Но е факт едно.Този момент промени изцяло живота ми", каза певицата. 

Гага допълни,че в началото е търсили причината в себе си- в дрехите си, поведението, постъпките. Звездата поясни ,че времето и е дало възможност да се справи с проблема. И да разбере едно,че за изнасилването виновен е само и единствено агресорът. 

Аналогично признание, но по-рано тази година, направи и попкралицата Мадона.Тя каза ,че когато била на 19 години я изнасилил непознат млад човек.Те се затворил в себе си - не потърсила нито полиция, нито пък отишла при лекар са се освидетелства.