До този момент никой не ми е казвал, че има проблем с управляващата коалиция. Това каза в интервю за Дарик министър-председателят Бойко Борисов."До този момент по никакъв начин нито министрите в кабинета, нито някой ми е казал, че има проблем с управлението и коалицията, за да коментирам подобен факт", отсече Борисов. 

На въпрос ще се стигне ли до нова коалиция или до предсрочни избори, ако Реформаторският блок напусне коалицията, Борисов заяви, че до този момент към него не е дошла никаква официална информация. "Да ги оставим сами да вземат решение, ако ще взимат и тогава да коментираме. До този момент по никакъв начин, нито министрите, които са в кабинета, нито някой ми е казал, че има проблем с управлението и коалицията, за да коментирам подобен факт", подчерта той.

По думите му името на новия правосъден министър ще стана ясно във вторник. „Предложението за министри, и тук искам да обърна специално внимание, че ние за квоти не сме говорили, въпреки голямата разлика в резултатите, които имах Реформаторския блок и ГЕРБ на изборите, а търсехме възможно най-подходящи хора за определените постове", посочи Борисов. 

„След като си минат събранията или срещите, които имат партиите в РБ , надявам се вторник да се съберем и да определим новия министър. Разбира се, че аз като премиер имам последната дума, но в случая кандидатурата трябва да бъде от двете партии, които са в коалицията. Разбира се би било добре и Патриотичния фронт и АБВ, които ни подкрепят, също да я одобряват", каза още премиерът.

Според него думата на 2015 г. е „стабилност". „Винаги съм я повтарял, защото в такъв раздробен парламент и тежка конфронтация между политическите партии, с обща воля успяхме да постигнем тази стабилност", каза още премиерът.