Новият световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри даде поредното си култово интервю, в което заяви, че въобще не се притеснява от това, че международната федерация по бокс (IBF) реши да вземе един от поясите му, защото отказа мач със задължителния претендент Вячеслав Глазков.

"IBF е една фалшива организация. Аз съм световният шампион в тежка категория. Сега те не искат техният пояс да е при мен. Не ми дадоха никакво време. Трябваше да се съглася след два дни. Как да не се бия с Кличко отново? Имам клауза в договора за реванш, няма как да я избегна. Но IBF не ме интересува. Ако ми вземат пояса, очевидно си искам обратно таксите, които съм платил за пояс, който нямам. Всички знаят, че съм №1 на планетата. Може да вземат всичките ми пояси. Но няма да ми отнемат това. Аз все още съм боксьор №1 в тежка категория. Ако искат, да дадат титлите ми на Фред Флинстоун, Супермен, Батман, но всеки знае кой е №1", заяви ексцентричният британец.

Той призна, че вече е качил 3 кг от мача насам и иска да се върне в залата. Фюри подчерта, че за него боксът е бизнес и начин да печели пари, с които да издържа жена си и децата.