Инициативата „Купи жива елха, помогни на дете с аутизъм” стартира в дните преди Коледа Югозападното държавно горско предприятие в градовете Благоевград, Кюстендил и София, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

От днес Държавно ловно стопанство „Дикчан”-Сатовча зарадва жителите на областния град и най-вече децата, с 200 живи елхи, които се продават на пазара в Благоевград.

Инициативата с предлаганите живи коледни дръвчета е в подкрепа на благотворителната инициатива на Министерството на земеделието и храните за набиране на средства за деца, болни от аутизъм.

Предлаганите видове елхи са в контейнери и с коренова система, цената им е между 25 и 30 лева, като 5 лв. от всяка закупена елха отиват във фонда за подпомагане на децата с аутизъм.

Предлаганите елхи са с червени, сини и жълти панделки вместо звезди, съпроводени с коледни картички от името на ДЛС „Дикчан”. Украсените за празниците елхи не е желателно да се изхвърлят, могат да се засадят в двора и да растат заедно с мечтите на децата.

Кампанията продължава до 15 декември, като Югозападното държавно предприятие предоставя общо 600 елхички от видовете обикновен смърч, ела, зелена дугласка и аризонски кипарис. Гражданите, които желаят да станат част от кампанията, могат да закупят дръвчета още пред сградите на "ДГС Благоевград", в Кюстендил - пред сградата на ТП "ДЛС Осогово" и в София - в пространството пред сградата на МЗХ.