Най-малко петима полицаи, журналист от столична медия и няколко фенове на "Левски" са ранени при сблъсъците и ескалиралото напрежение след края на мача в Ловеч, съобщи гонг.бг.

След продължения домакините от "Литекс" спечелиха четвъртфинала за купата на България с 3:0.

При излизането си от стадиона "сините" фенове са започнали да хвърлят стъклени бутилки, камъни и други предмети, влезли са и в саморазправа с органите на реда, като са използвали метални шини, откъртени от съоръжението.

Бомбичка се е взривила до униформен служител, но той не е пострадал. Три полицейски автомобила са със счупени стъкла, потрошени са и десетки седалки в буферната зона до сектора за гости, метални огради и други съоръжения. До терена е намерена и невзривена бомбичка.

Лекарска помощ в спешното отделение са потърсили четирима полицаи и няколко фенове на "Левски". Един от тях, който е най-сериозно пострадал, е с охлузни рани по главата и се е наложила хирургическа обработка. При сблъсъците е бил ударен и журналист.

Четирима души от агитката на "Левски" са били задържани и са им съставени актове за осуетяване на полицейска проверка, но са били освободени. Въпреки сблъсъците други задържани няма.