Франк Рибери разказа за белезите по лицето си, как са се появили, как е бил обиждан от другите деца като малък и как това му е дало сила и е оформило характера му, включително и му е помогнало за кариерата във футбола.

36-годишният французин е говорил на няколко пъти за травмата, а в интервю за Canal+ Sport Рибери разкри за пореден път историята за болката от детството си.

Ако не знаете историята, тя е следната: Рибери получава белезите по лицето си след тежка катастрофа още когато е само на две години. Лекарите зашиват раните с повече от 100 шева, а според Yahoo, Рибери не е бил с колан, заради което е изхвърчал през предното стъкло при инцидента.

Другите деца са му се подигравали по време на цялото му детство. Сочели са го с пръст и са се присмивали на „грозните“ белези. Но французинът успял да превърне всичките обиди в мотивация, която му помага през цялата кариера.

„Хората казваха: „Вижте какви белези има на лицето. Погледнете му главата. Какъв е този белег? Много е грозен.“ Където и да ходех, хората ме зяпаха – разказа Рибери пред Canal+ Sport.

И не защото бях добър човек, или защото името ми е Франк, или пък защото съм добър футболист, а заради белезите ми.

Но те ми дадоха сила и характер. Не е лесно с такъв белег, когато си дете. Семейството ми също страдаше с мен заради всичко, което хората правеха и говореха.

И не само децата, говореха и техните родители, което още повече влошаваше нещата. Но никога не съм си позволявал да плача. Независимо колко страдах отвътре, никога не съм го показвал.“

Французинът, който от лятото играе във Фиорентина, разказва за белезите си и в книгата на Саймън Кюпер „The Football Men: Up Close with the Giants of the Modern Game”.

„В известен смисъл, този инцидент ми помогна. Мотивира ме още когато бях дете. Господ ме направи различен. Белезите са част от мен и всички трябва да ме приемат такъв, какъвто съм.“