Два микробуса „Форд Транзит“ от Сливо поле и един от Русе са откраднати в неделя вечерта. Возилата са намерени, но с липсващи акумулатори.
Бандата крадци, вероятно от друг регион, първо е задигнала бус от къща в Сливо поле. В понеделник сутринта собственикът установил липсата на возилото, тръгнал да го търси и го открил на съседно кръстовище с отключени врати. От двигателя липсвали двата акумулатора, а от жабката документите на форда.
В 11 часа в районното в Сливо поле се получил сигнал от друг мъж, че е намерил буса на баща си на съседна улица, а не пред дома им. Огледът установил, че возилото е изоставено с отключени врати и липсващи два акумулатора.
По същото време полицейски инспектор, който отговарял за Борисово, съобщил, че в селото е намерен мукробус „Форд Транзит“ без регистрационни табели и акумулатор. Справка показала, че возилото е било задигнато в неделя вечерта от Русе, а собственикът му установил кражбата в понеделник сутринта. Вероятно хайдушката дружинка е тръгнала с него на лов за акумулатори в Сливополско, а после е задигнала още два буса.