Червен автомобил се движи през нощта по бул. „Трети март“. Няма движение, всичко е спокойно, докато не се чува мощният рев на мотори, които засичат и спират колата. Момчета с кожени костюми и шлемове вадят шофьора за яката, хвърлят го на асфалта и по всичко изглежда, че започва нещо страшно. Но миг преди да му се нахвърлят, от колата слиза момиче, застава с решителността на Давид срещу агресивните Голиати и брани нападнатия. Тогава й казват да погледне надясно. А там шофьорът, който само преди миг е изглеждал обречен, е на колене и я пита ще се омъжи ли за него. И поднася пръстен, а загубилото ума и дума момиче поднася ръката си, за да може любимото й момче да й сложи годежния подарък. И следват невероятно щастливи прегръдки, а един от моторите започва да „пили“ гуми. Шумно е, на наоколо няма хора и никой не е потърпевш на сантименталния сценарий.
Този видеоклип, заснет на 10 ноември, но нашмял преди два дни в инстаграм, обиколи вчера електронните медии.
Всичко е подготвено от бъдещия младоженец Виктор Минчев и Мариан Цветанов - един от мотористите - за месец и половина. Виктор знае, че любимата му Ралица Неделчева обича екшъна и е сигурен, че няма да се стресне и да се свие безпомощно. Точно както впоследствие става.
„Тя обича точно мотори, мотористи и предпочетох да го направя по най-епични начин“, обоснява необичайното си предложение за брак Виктор.
А Ралица допълва: „Абсолютно никаква представа нямах за какво става въпрос. Малко се стреснах първоначално. Мъжко момиче си падам, затова така си позволих да изляза и евентуално да се сбия с момчетата в негова защита, но не - нищо не очаквах. Бях в лек шок, затова и може да се види на клипа, че се разсмивам, но си беше едно неописуемо преживяване. Отговорих с да /на предложението/, не знам защо не се чува на клипа. Пръстенът ми харесва, но е важен жестът“.
„Виктор се свърза с нас и решихме да помогнем да стане максимално реалистично, Ралица да не го очаква, да е изненадана и мисля, че се получи доста добре“, казва Мариан пред Нова тв.
А щастливият Виктор обяснява, че в това му решение има и послание - младите хора да се обичат, е не да изливат емоциите си в агресия на пътя. Той самият е попадал в гореща ситуация, която за радост се решила мирно.
Това не е първият романтичен фойерверк на влюбен русенец, завършващ с предложение за брак и получаване на жадуваното „Да“. През пролетта на 2013 година 25-годишният тогава физиотерапевт Мартин Петров организира трима приятели с черни БМВ-та 5 серия, точно като неговото, с които застигат на магистралата до разклона за Провадия автобуса от Русе за Варна, в който пътува избраницата му Лидия Георгиева, но колите се движат в пакет след него карат. Мартин звъни на Лидия, убеждава я да отиде при шьфьора, а когато това се случва, младото момиче вижда как 4 черни БМВ-та изправарват едно след друго рейса и на задното стъкло на всяко от тях пише по една дума - „Will you marry me?“ /“Ще се омъжиш ли за мен?“/.
След спирането на автобуса отговорът естествено е „Да!“, а малко по-късно Лидия каза пред „Утро“ с усмивка: „Мълчах от страх да не ревна на три гласа“.
А публикуваният репортажен клип в интернет за нула време събра над 150 000 гледания в YouTube и повече 5000 коментара във фейсбук.