Строителството на плувния комплекс в Парка на младежта напредва с бързи темпове, след като изпълнителят - ДЗЗД „Бодиак инженеринг“ е пратил на обекта допълнителни хора. В момента по различните сгради на комплекса работят близо 70 души, съобщи управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев. Според него строителите правят всичко по силите си, за да наваксат изоставането и от тях едва ли може да се изисква повече.
Въпреки това и актуализираният в края на миналата година график едва ли ще бъде спазен. 
Според договора с изпълнителя „Бодиак инженеринг“ ДЗЗД, сключен през декември 2022 г., срокът за изпълнение на проекта беше 31 декември 2023 г. Проектирането обаче се забави и същинската работа започна чак през лятото. Изготвен бе нов график за работата, според който комплексът ще бъде завършен до края на юни. И този срок обаче се оказва твърде оптимистичен.
„Очаквам строителите да приключат с работата си през октомври“, каза Кунчев.
Което значи, че закритият басей ще може да се ползва най-рано около Нова година, а откритият - през следващото лято.
Управителят на „Общински пазари“ вече направил обиколка на подобни общински плувни комплекси във Варна и Бургас. Оказало се, че и двата работят на загуба и общините ги дотират всяка година с милиони. „Но и персоналът им ми се струва твърде раздут, мисля че ние ще се справим с далеч по-малко хора“, сподели той.