В Силистренската община Главиница ще има отново избори за кмет. Причината - новоизбраният Насуф Насуф от ДПС е осъден за длъжностно престъпление през 2007 година, когато също е заемал този пост.

 

Върховният касационен съд е потвърдил решението на Варненския апелативен съд, който постанови присъда от две години и шест месеца лишаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок и забрана да заема държавна длъжност за три години на Насуф Насуф, след като на първа инстанция в Окръжният съд в Силистра той беше оправдан. Наказанието е за длъжностно престъпление с цел облага. 

Според събраните доказателства по делото през 2007 година, когато той е бил кмет на община Главиница, еднолично е изменил договор по обществена поръчка, сключена с фирма за чистота от Варна. За период от 10 години, колкото е срокът на договора, въпросната фирма е трябвало да осигури за своя сметка контейнери за смет на стойност 126 000 лева. Кметът обаче е подписал допълнителен договор, с който прехвърлил това задължение на общината и така ощетил местния бюджет. 

Насуф Насуф е областен председател на ДПС. Бил е и областен управител на Силистренска област. На местните избори Насуф спечели кметския пост с 53 % подкрепа срещу опонента си от Реформаторския блок Хюсеин Хамди. Предстои ОИК в Главиница да обсъди казуса и да предприеме мерки за прекратяване правомощията на новоизбрания кмет.