Естествено, че не съм подслушвал протестиращи. Самите съставители на този компромат признаха, че разработката не е за това, а за нещо друго. Това коментира бившият премиер Пламен Орешарски в предаването „Тази неделя” по bTV по повод делото „Червеи”.

„Доколкото знам, обвиненията са повече формални, отколкото същностни”, посочи той. „Съставителите на тезата за подслушване протестиращи да се извинят”, призова Орешарски.

На въпрос относно неговия мандат като премиер Орешарски заяви: „Ние много бързо забравихме тежката обстановка, в която беше приет този мандат” и посочи огромното разделение между отделните социални групи. „Днес страната е друга, благодарение в голяма степен и на краткия мандат, за който говорим”, допълни той.

По отношение на бюджета финансистът каза, че до септември изпълнението вървяло добре, но след се появили натрупани задължения. „Увеличаването на дефицита е голямо разочарование”, заяви той. Това било показател за увеличени разходи. „Значи сте изпуснали разходите”, каза той. Според него, когато се прави бюджет, не бива да се гледа само година напред.

Бившият премиер даде един съвет към всички: „Не вземайте кредити! Кредитите винаги водят до загуба на благосъстоянието в бъдеще”.

„Публичната информация показва, че банките са стабилни. Предстоят да се направят и стрес-тестовете”, каза още Орешарски.