Асен Блатечки се е оженил за Диляна Попова на тайна церемония в САЩ преди броени дни. Звучи наистина невероятно, но в действителност Диляна и Асен са узаконили връзката си, пише столичен седмичник.Новината се коментира усилено в актьорската бохема в столицата, а всичките им колеги са сащисани. „Да, бе, копеле, вярно е. Оженихме се!” - така казал Блатечки на свой приятел, който в сряда му звъннал да го попита вярно ли е това. В сряда привечер Асен също потвърдил вестта, макар и лаконично, пред вестника. „Пишете каквото намерите за добре. Истината е, че съм щастлив. Подробности не съм длъжен да ви давам”, каза Блатечки. 

Как се е стигнало до озадачаващата сватба? Колеги на звездата от „Стъклен дом” разказват, че той използвал визитата си в Лос Анджелис, за да се врече във вечна вярност на дългогодишната си любовница, с която ту се събираше, ту разделяше. В меката на киното лошото момче на родния екран отиде, за да рекламира филма „Съдилището”- българския кандидат за наградите Оскар.

С него на 9 ноември отпътувала и Диляна, заедно със сина им Борил. В Америка тримата били посрещнати от режисьора Стефан Командарев, автор на „Съдилището”, който първи заподозрял, че влюбените имат тайна мисия. Асен и Диляна обаче били категорични, че искат да запазят сватбата само за себе си и не възнамеряват да споделят този тържествен миг с други хора.

Затова на бракосъчетанието, което се е провело на 12 ноември, присъствал единствено Борил, който е само на година и два месеца. Послушният бебок смело изтърпял церемонията, без да гъкне. Майка му пък била в елегантна булчинска рокля, която щедро подчертавала напълно възстановеното й сред бременността тяло. Тоалетът бил предварително закупен от България.

Асен и Диляна предварително се били информирали, че бракът в Съедините щати се признава в България.