Въпреки дългогодишната си кариера, десетките хитове и хилядите концерти изпълнителят е останал буквално без пукнат лев. Фирмите му, през които минават хонорарите от участия, отчитат изключително скромни печалби. За миналата година "Студио Маринов" и "ЕТ Маринов-Веселин Маринов" са на плюс общо с едва 57 хиляди лева. Суми, с които естрадната звезда трудно може да си покрие дори сметките за храна и ток.С евентуалния остатък Веско трябва да плаща и дълговете си към банки. Към днешна дата тяхната стойност е над 650 хиляди лева и само лихвите по тях са колкото фирмените печалби, пише "България днес". Така на практика Веско е поставен пред тежък избор - да си купи ядене или да плаща заемите. При първия вариант певецът рискува да умре от глад, а при втория - да обяви фалит. 

В отчаян опит да изплува от блатото на дълговете певецът е започнал да разпродава част от имуществото си. Първа жертва стана безценният парцел в Правец, който преди години му бе подарен от общината. Апетитният терен от декар и половина е разположен в центъра на града, точно пред паметника на Тодор Живков.


Луксозният палат на Веско Маринов в Правец беше сринат до основи
Снимка: Balkanec.bg

Според запознати раздялата със земята не била проблем за изпълнителя на хитовите песни "Нашата полиция ни пази", "Горчиво вино" и "За теб, Българийо". Освен моралния проблем, че печели от нещо, което му е дарено лично на него. От дълго време Веско бил убеден, че теренът му носи нещастие. Малко след като придоби парцела, той започна строителство на огромна къща, където да живее със семейството си. В луксозния палат с площ над 600 квадрата изпълнителят вложи над 200 бона. Заради помпозния си стил и леко кичозни елементи постройката стана известна в града като "Бетонния Лувър". Малко преди строежът да бъде готов, съпругата му Цветанка го напусна. Огорчен от раздялата, певецът се зарече да не стъпва в новия дом. В яда си Веско стигна до крайности, наемайки багери, за да разрушат напълно готовата постройка. Скоро след това парцелът е продаден на доскорошния главен секретар на БНБ Петко Кръстев.