7100 лева обезщетение и близо 1500 лева такси ще трябва да плати Община Русе, след като секретарка на секционна избирателна комисия /СИК/ пропаднала в дупка пред сградата на местната власт. Инцидентът станал на последните парламентарни избори на 5 октомври 2014 година, докато жената отивала да предаде чувалите с изборни книжа.
Според предварителните указания колата, в която секретарката пътувала, била спряна пред входа на Общината, откъдето трябвало да преминат членовете на СИК с изборните книжа и материали. Докато вървяла към входа на сградата обаче, кракът на жената пропаднал в дупка, тя загубила равновесие и с цялата си тежест паднала на улицата върху лявата си страна. Изпитала ужасна болка в ръката, като по нейни думи почти загубила съзнание. На помощ й се притекли общински охранители и членове на други секции, които я пренесли на ръце до колата и я откарали в болницата. Впоследствие потърпевшата била оперирана, а ръката й била гипсирана. След като излязла от болницата, получила 167-дневен отпуск по болест. Експертиза показала, че жената и и към момента не може да движи нормално лявата си ръка.
За всичко това секретарката поиска Общината да й плати 1337 лева - колкото е дала за лечение в болницата, както и още 10 000 лева обезщетение за емоционалните перипетии и страдания.
Съдът обърна внимание, че има данни, че неизправността на улицата не е била обезопасена към деня на изборите и нещо повече - била е на улицата пред входа на Община Русе, която е длъжна да поддържа безопасна инфраструктура. Затова на първа инстанция съдът осъди местната администрация да плати 6000 лева обезщетение за страданията на секретарката, както и 1130 лева за лечението й. Решението може да се обжалва.