Техническият сътрудник на общинския съвет във Ветово законно е уволнена заради неизпълнение на възложените задължения, решиха Районният и Окръжният съд. Двете съдебни инстанции потвърдиха издадената от кмета Георги Георгиев заповед за уволнението, с което приключва пореден скандал в градчето от юни м.г. Тогава председателят на общинския съвет д-р Мехмед Мехмед и неговият заместник Димитър Денев хвърлиха обвинения срещу кмета, като коментираха, че въпросното уволнение „ярко илюстрира манталитета и поведението на самозабравилия се феодал“.
Всъщност до дисциплинарното наказание се стига, след като техническият сътрудник отказала да връчва съдебни книжа. Това задължение пък й било възложено, тъй като длъжността призовкар отпаднала заради ограничения в бюджета, а функциите били преразпределени между други служители, сред които и техническия сътрудник на общинския съвет. Съдът е категоричен, че преразпределението на задълженията е било обективно обосновано с отпадането на длъжността призовкар. 
Обвиненията на председателя и зам.-председателя на общинския съвет може би са отражение по-скоро на техните действия, които се опитват да припишат на друг, коментираха от общината.У