Заснетият човек, който тегли пари от банкомата от чужда банкова карта, не съм аз. Вероятност това да е друг мъж декларира и самото вещо лице, което е правило експертиза. Това заявил пред Апелативния съд във Велико Търново Лъчезар Л., който през септември бе осъден от Окръжния съд в Русе на 2 години и половина условно наказание с 4 години изпитателен срок и 1600 лева глоба. Впрочем, че обвиненията срещу него са „свободно съчинение“ и че никога през живота си не бил теглил пари от кредитна карта, 50-годишният мъж заяви и пред първата инстанция. 
Безработният с основно образование Лъчезар седна на подсъдимата скамейка заради източени 800 лева от чужда кредитна карта.
Историята е още от август 2013 година, когато Йордан А. паркирал пред блока автомобила на баща си „Фолксваген Голф“. Забравил обаче на предната седалка портмонето си. Когато осъзнал, че е зарязал кредитните си карти заедно с пин-кодовете им и личните си документи в колата, вече било късно. През това време Лъчезар вече бил минал покрай колата, видял съблазнителния портфейл и успял да отключи шофьорската врата. Грабнал портмонето, изхвърлил документите, като взел за себе си двете кредитни карти и 15-те лева в брой. На три транша източил първо 400 лева, а след това на два пъти по 200 лева. Поблазнил се да изтегли още 200 лева, но транзакцията била отхвърлена.
Изследвани са осем на брой сходства, установени между черно-белите фотоси и актуалната снимка на подсъдимия Лъчезар по лична карта, която е използвана от експертизата, мотивираха се апелативните съдии и потвърдиха наложеното от Окръжния съд наказание. Присъдата може да се обжалва и пред Върховния касационен съд.