55-годишен мъж бил сюрпризиран с новината, че има неизплатен бърз кредит, който с начислените лихви бил набъбнал в двоен размер. В същото време Трифон Михайлов бил сигурен, че не дължи нищо на каквато и да е финансова институция. Абсурдната ситуация, която на пръв поглед изглежда лесна за изясняване, обаче се проточила 6 години, докато най-накрая от „БНП Париба пърсънъл файненс“ ЕАД развели белия байрак.
Историята започва през февруари 2009 година. Тогава Михайлов, който няколко пъти вече бил теглил и изплащал успешно бързи заеми от тогавашната „Джеткеш“, отишъл да попита дали ще му бъде отпуснат пореден кредит. Както си му е редът, попълнил формуляр, чрез който писмено поискал пари назаем и бил съгласен да ги получи при условията, които дружеството предлага. Процедурата била такава, че трябвало да изчака няколко дни, докато получи известие дали е одобрен или не.
До заветното телефонно обаждане така и не се стигнало и Михайлов успял да си уреди исканите 800 лева по друг начин. Около 2 месеца по-късно обаче до позвъняване се стигнало, но този път с приканване човекът да е по-стриктен с погасяване на вноските си по получения кредит. Новината шокирала мъжа и въпреки обясненията, че той не е получил никакви пари, отсреща били категорични, че името му фигурира като длъжник.
Михайлов се обърнал към адвокат, който отишъл във фирмата за бързи кредити. На място действително станало ясно, че името и подписът на мъжа са положени на всички документи, необходими за отпускане и получаване на заем, но имало една малка подробност - били фалшифицирани. Единственият истински негов подпис бил върху искането за кредит. За получаване на парите обаче се подписал друг, което било доказано и от експертиза. Лъснал и фактът, че фалшификацията е дело на служителка във фирмата за бързи кредити, която изтеглила сумата.
Последвала жалба в Районна прокуратура и започнала проверка. От нея действително станало ясно, че не Михайлов, а кредитната експертка се облажила със заема. Пред обвинението обаче натежала версията на служителката, че Михайлов й бил обещал да изтегли кредит на негово име, да й даде парите, а тя да изплаща дълга му. Въпреки това било доказано, че жената е имитирала подписа му и е взела парите, които фирмата за бързи кредити търси от него. Въпреки това в края на август 2009 година прокуратурата сметнала, че извършеното от служителката документно престъпление е маловажно и отказала да образува дело срещу нея. Само че с това сагата далеч не приключва.
Пет години по-късно Михайлов отново бил изненадан от „БНП Париба“, която продължила да си търси въпросните 800 лева от 2009 година. Завела и гражданско дело, чрез което вече претендирала за 1641 лева - отпуснатият заем плюс лихви, надбавки и обезщетения за забавеното му изплащане. От кредитната институция отново прокарали версията, че мъжът е теглил кредит от 800 лева, които трябвало да изплати с 24 седмични вноски от по 52 лева, но бил погасил само една вноска, след което спрял да плаща. Това дежавю накарало Михайлов отново да потърси помощ от адвокат, тъй като се наложило за пореден път да доказва, че не е камила. 
Състав на Русенския районен съд обърна внимание, че е от ясно по-ясно, че мъжът не е получил заема, подписът му в документите е фалшифициран и е доказано, че служителката на фирмата за бързи кредити всъщност е отговорна за цялата схема. Магистратите посочиха, че няма доказателства реално Михайлов да се е възползвал от парите и няма причина той да ги връща. Затова отхвърлиха поредното искане за изцеждане на нищо неподозиращия човек.
Решението е можело да бъде оспорено, но от „БНП Париба“ са се отказали да продължат борбата и са склонили, че реално нямат право да продължават да си искат неполучения кредит. За да стигне до доказване на заветната истина и привидно ясната ситуация обаче мъжът със сигурност е потрошил пари, колкото за един бърз кредит, които никой няма да му възстанови.