Несполучил годеж между 12-годишната Василка С. от Русе и Гечо Г. от Павликени станал повод за тежки семейни войни между родителите им, които ескалирали дори в отвличане като по филмите и искане на откуп.
Жертва станала майката на Василка - 36-годишната Гинка С., която преживяла кошмар на 15 септември 2014 година. Около 8 часа сутринта тя търсела чейндж бюро, в което да обмени валута, за да си плати тока. Планът й обаче бил разбит на пух и прах, тъй като срещу Строителния техникум до нея спрял „Мерцедес“ с ловешка регистрация, двама яки мъже я хванали, запушили й устата, натикалия на задната сдедалка и колата отпрашила. Свидетел на драматичната ситуация станал пътник в тролей, който веднага сигнализирал на спешния телефон 112. Оочевидка станала и продавачката в близка закусвалня.
Гинка веднага разпознала нападателите си - бившите й сватове Гергина и Йордан Г., техните непълнолетни тогава син и племенник и заедно с брата на Йордан Румен. Петимата са обвинени в отвличането на жената. Освен това Гергина е подсъдима и за грабеж, тъй като отмъкнала 400 евро и лични вещи на Гинка. След като била натъпкана в ловешката кола, друг „Мерцедес“ ги ескортирал отпред и процесията спряла в Бяла Черква. По пътя на Гинка било казано, че мъжът й Ивайло трябва да предаде на нападателите 20 000 лева, ако иска да я види отново. Жената била откарана в изоставена постройка в гората, където стояла няколко часа в очакване на откупа. 
До драмата се стигнало заради годежа на Василка и Гечо, които в изпълнение на повелите на циганските традиции се взели с пищно тържество. Според роднините на момчето те били платили 20 000 лева за малката булка. Тя обаче поживяла само няколко месеца при тях, не й харесало и се върнала обратно при родителите си в Русе. Ден преди отвличането на тъщата Гинка кланът от Павликени разбрал, че семейството се готви да продава за втори път малката Василка. Затова и тръгнали да търсят сметка от сватовете си и да развалят сделката.
Друга обаче е версията на майката на булката Гинка. Според 36-годишната жена Василка се върнала обратно в Русе, тъй като новото й семейство я карало да краде, а тя не била особено сръчна в тези работи. Гинка твърди още, че не била продавала дъщеря си. Бившите сватове я заплашили, че ако не си промени показанията и не заяви категорично пред съда, че се е качила в мерцедеса им доброволно, ще отвлекат още някой от семейството или ще й подпалят къщата. 
Докато била в плен Гинка чула не една и две заплахи, между които и заканата, че ще я изнасилят, което според циганските разбирания било най-голямата обида. В крайна сметка обаче братът на сватята Гергина Берко разбрал за отвличането и побързал да оправи кашата. Той и негови близки върнали Гинка в Русе, въпреки че откуп така и не бил платен. 
След случая се стигнало до искания за свикване на Мешерето, но това така и не се случило. Свикано обаче бе традиционно заседание на държавното правораздаване, което бе белязано от открито напрежение между двата клана. В съдебна зала бе извикана и охрана, която да въдворява ред. Въпреки това се чуваха възгласи и коментари от страна на близките на двете семейства, които искрено негодуваха. Това наложи на няколко пъти хора от публиката да бъдат гонени от залата.
Престрелките между Гинка и нейните похитители също бяха чести. След като тя ги обвини, че крадат, хората отсреща пък я контрираха да каже тя с какво си изкарва парите. Тогава Гинка призна, че редовно със семейството си ходи да проси в чужбина и смята този начин за изкарване на пари за по-достоен от кражбите.
Още в началото на заседанието адвокатът на петимата подсъдими настоя делото да се изпрати в Специализирания наказателен съд, тъй като обвиненията срещу семейството наподобяват организирана престъпна група. Петчленен съдебен състав обаче бе категоричен, че делото трябва да се гледа в Русе. В крайна сметка то се отложи за средата на януари, тъй като трябва да бъдат разпитани още няколко свидетели.