В афиша на световната сцена и през тази седмица ще преобладават заглавия на постановки в стил “театър на абсурда”, като в главните роли отново се изявяват най-високопоставени фигури от международен, регионален и национален мащаб.

Сюжетът на периода, продължава да е напрегнат, с възможност за поредни драматични развръзки и екшъни на и около 6 декември.

Иначе казано, през цялата седмица и особено към неделя, 6 декември, може да станем свидетели на своеволни, агресивни и брутални прояви, плод на ексцентрични и пълни с илюзии разсъждения. Изрично следва да се посочи, че през последните дни Нептун е силно активиран. Тази планета може да е вдъхновяваща, съзидателна, духовна, но конкретните астроконфигурации енергетизират възможността й да внася в мисленето илюзии, объркване и абсурди. Които водят до коварни, подли и предателски действия, които се оправдават с абсурдни твърдения.

С други думи – през цялата седмица и особено в петък, събота и неделя (4, 5, 6 декември) Нептун ще действа така, че човек вижда това, което иска да види, и чува това, което иска да чуе. При някои (включително и при фигури на ключови ръководни позиции в световен и регионален план) реалността очевидно не се осъзнава в цялата й сложност – особено в нейните тревожни, напрегнати и опасни аспекти. Такава нагласа през цялата седмица ще затруднява общуването с другите и ще инициира конфликти, за които на "пръв" поглед трудно ще се намира логично обяснение. На “втори” поглед, разбира се, лъсват истинските причини – финансови, икономически, далечно-стратегически.

Изключително важни и съдбовни решения ще бъдат взети в началото на седмицата. На всяко управленско равнище – международно, национално, институционално, корпоративно ще бъдат постигнати сериозни и мащабни договорености, като изпълнението им може да бъде съпроводено от многобройни перипетии, особено през времето от 1 до 19 декември 2015 г.

Като цяло месец декември 2015 г. апелира към прилагане на умел дипломатичен подход при разрешаването дори и на най-бурните и остри конфликти. Теоретично има предпоставки за прояви на ескалираща агресия, на екстремизъм и бруталност – при това избухване на напрежение може да се наблюдава и в нови локации, различни от вече познатите огнища на високо социално, военно или политическо напрежение.

През целия декември проблемът с бежанците и опасността от екстремистки прояви ще са повече от актуални. Темата с имигрантите ще бъде приоритетна и през цялата 2016 година, която определено ще е разтърсваща, на моменти – яростна. И доста ... разрушителна, при условие, че не направим необходимите фини настройки, които да обуздаят "задействаните" от Марс агресивни инстинкти и импулси.

Дали ще се стигне до реализиране на някои от апокалиптичните сценарии, които масово се тиражират напоследък, в резултат на обезпокоително високото международно напрежение? Не! Въпреки че ситуациите през 2016 г. ще изглеждат често “на ръба”... Задаващата се 2016 г. ще бъде твърде разтърсваща, стимулираща повече решителните действия, отколкото дълбокото умуване!

В по-прагматичен план какво може да се постигне през периода от 30 ноември до 6 декември? Много! Независимо от сложните преговори с влиятелни фигури от бизнеса, политиката, финансовите среди, могат да бъдат подписани договори и сключени сделки, които в перспектива ще се окажат изключително стабилни и мистериозно рентабилни.

Дните, улесняващи по-плавната реализация на плановете и намеренията са:

Сряда, 2 декември, след 13:00 ч.,

Четвъртък, 3 декември,

Събота, 5 декември

По принцип през цялата седмица трябва да се обърне по-голямо внимание на здравето – своето и това на децата и по-възрастните фигури в обкръжението. Тази препоръка е в сила поне до 10 декември 2015.

Връзките (делови или лични) може да са поставени на изпитание, най-вече, защото сега подходът към живота е по-сериозен и определено държим на почтеността в отношенията. Съветът на звездите в понеделник, а и през цялата седмица е да се понамали темпото, да се отделя достатъчно време за сън и почивка, тъй като настоящите конфигурации са напрегнати и могат да повлияят на жизнеността и издръжливостта. Не пренебрегвайте този звезден съвет. Пазете сърдечно-съдовата система и щадете опорно-двигателния апарат. Проявете бдителност и мъдрост при контактите с чужденци или влиятелни фигури.

Шансът да се поеме висок пост в кариерата е реален, като отговорностите ще са много повишени.

Сложните ситуации, свързани със съдебната система, дипломацията, религиозните структури, образователната сфера или туризма ще изискват търпение и благоразумие, за да бъдат решени по конструктивен и адекватен начин. Всяко изхвърляне в думите може да има незабавни и дългосрочни негативни последствия.

Високопоставени фигури от чужбина и региона могат да попаднат в плен на заблуждението, че може безнаказано да се купува спокойствие, влизайки във финансови договорености с други високопоставени фигури, за които има безспорни доказателства, че играят двойна или тройна игра, преследвайки само собствените си интереси!

Дните, когато Луната е "без курс", са:

Сряда, 2 декември от 05:10 до 12:10 ч.

Петък, 4 декември от 07:00 до 24:00 ч.

Понеделник, 7 декември от 04:04 до 13:27 ч.

Внимание! През цялата седмица някои астроконфигурации теоретично създават предпоставки за възникване на конфронтация и демонстриране на стратегическо късогледство.

Ако е възможно, по-разумно е да се въздържите от публични изяви или важни преговори! При такава сериозна астроконфигурация, свързана с участието на Сатурн, въпросът дали ще има уволнения или рокади на фигури, заемащи високи постове е почти излишен. Въпросът е не “дали”, а “кога”! Най-вероятно още тази седмица някои персони ще се разделят с позиции, осигуряващи много власт и влияние. Подобни ситуации се очертават не само в политическата или юридическата сфера, а размествания в посока уволнения и съответно назначения са възможни в дипломатическата сфера, в шоу бизнеса, туризма, както и в застрахователния и банковия сектори.

В ръководните структури на компании, свързани със сделки на недвижими имоти, също се очертават смени и рокади. Сериозни изненади и детрониране на "несменяеми" спортни деятели също ще са сред сензациите по медиите през тази седмица.

Важно! Когато Луната е "без курс" (дните и часовете вече са посочени), добре е да си припомним, че през този период човек е много разсеян и е склонен да допуска големи грешки от невнимание.

Има опасност от инциденти, аварии, тежки катастрофи. "Лунната пауза" (Луна без курс) се комбинира и с други сложни астроконфигурации, увеличаващи опасността от конфликти, прояви на агресия и бруталност, особено към края на седмицата. Някои битови скандали, особено след употреба на алкохол или наркотици, могат да имат крайно нежелани и сложни резултати.

Опасността е налице през цялата седмица, като максимумът на конфигурацията е на 6 декември, неделя. Ефектът на тази прекалено яростна конфигурация ще се прехвърли и върху периода от 7 до 13 декември, действайки и по време на студентския празник – 8 декември! Съветът на звездите към студентите е на 8 декември да се веселят, да се радват и палуват, но с бдителност и мярка!

Внимание! По време на дните и часовете на Лунната пауза желателно е да не се взимат крайни решения и да не се градят планове. Не е изключено непредвидени събития да ги осуетят и да се стигне до забавяне на срокове или до други усложнения. Не оповестявайте публично своите намерения по време на Луна без курс. Не давайте пресконференции и интервюта. Не се препоръчва купуването на скъпи вещи или даването на уреди за поправка. Не се препоръчва по времето на Луна без курс да се провеждат важни за кариерата и бизнеса делови срещи или да се подписват перспективни договори и сделки.

Пътуването по време на Лунната пауза следва да се извършва с най-голямо внимание!

Важно! До 6 декември, а и през седмицата от 7 до 13 декември звездите ще ни карат да искаме да изкачим върха в живота, макар да не се чувстваме напълно уверени как ще се развият нещата. С други думи, ще поемаме рискове, знаейки че сме силни, като същевременно усещаме, че има и други фактори и не контролираме напълно ситуацията.

Без да се забравя, че през цялата седмица и особено към края (6 декември) има условия за прояви на екстремизъм, ярост, агресия и бруталност, това е периодът, когато можем да се фокусираме върху желанията си с лазерна точност. Нашата продуктивност ще е активирана, което може да ни направи изключително непреклонни в преследването на това, което искаме.

Накратко – ако сме спокойни, целенасочени, дипломатични и разумни, може да застанем смело срещу проблемите, както и срещу фигури, изживяващи се като всемогъщи. За подобни персони Волтер е категоричен – “Който не обича свободата и истината, може да стане могъщ човек, но велик – никога!”

В заключение може да се каже, че периодът до 6 декември (разширено до 13 декември) 2015 г., ако се действа с елемент на страст и от сърце, бихме могли да насочим нашите енергии към някаква важна за кариерата или за бизнеса ни област, където усилията ни могат да имат драматично и в перспектива благоприятно въздействие върху живота ни, а може би и върху външния свят! Действайте дипломатично и категорично! Щастието обича смелите! 

-------------------------------------------------
Астротенденциите са изготвени от Татяна Янковска и обхващат периода от 1 до 6 декември 2015 г.