Автобусните билети няма да поскъпнат заради по-високите цени на винетките, заяви Галя Топалова, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи.
„Цените няма да се вдигат, тъй като има доста голяма конкурентна среда, където няма как да вдигнем цените. Мисля, че всичките фирми ще останат на старите цени. Напротив – даже има намаления. В зимен сезон сме и няма как да поскъпнат билетите, тъй като и билетите на БДЖ са под себестойността си“, обясни Топалова.
Тя допълни, че според автобусните превозвачи новите цени на винетките са високи. „От няколко години не са вдигани винетките, а ние все пак претендираме за някакви пътища, за да може да нямаме такива амортизационни разходи, но са доста скъпи винетките и има несъответствие с автобусите и тонажите“, каза Топалова.
По думите й автобусните фирми не са съгласни с въвеждането на ТОЛ такси през 2018 и заяви, че автобусните фирми не са съгласни с тази система, тъй като разходите им ще се увеличат драстично и билетите ще поскъпнат. Във връзка с предстоящите празници Топалова информира, че предварителната продажба на билети все още не е започнала, но ще бъдат пуснати допълнителни автобуси по основните направления.