Прекрасно е, че момичетата от националния тим по баскетбол се изправиха като една до Георги Божков и поеха вина за слабото си представяне. Браво! Само че покаянието трябва да тръгне от много фронтове. 
На първо място е федерацията, която няма абсолютно никаква визия за развитието на този спорт и проспа толкова много години. На редичката после трябва да са отделните центрове със сбърканата им и направо шизофренична политика как според тях трябва да се прави елитен баскетбол. Трето, тази игра е за умни и интелигентни хора, а тя няма как да бележи напредък без подготвени кадри. Не е достатъчно да си играл баскетбол за разнообразие в училище и да се фукаш с диплом от НСА, за да си специалист в школите. 
Без „а“ и „б“ няма как да стане, и то се видя, че някои националки направо сричат в сравнение с рускините и гъркините. Защото уроците им в школите са били на ниво килийна подготовка. И тази практика е повсеместна. 
Как тогава да имаме успехи и Божков да направи отбор? Откъде да почерпи класа? От „Хасково“ ли? Остави! От „Монтана“, „Берое“ и „Нефтохимик“ ли? Забрави!
Най-лошото е, че след като сегашното поколение в националния отбор приключи кариерата си, ще се сблъскаме с направо плачевен резерв. Тогава даже няма да има кой да пише отворени писма.