Новоучреденият баскетболен клуб „Дунав-Русе-2016“ получи вече съдебна регистрация, научи „Утро“. Следващата стъпка ще е да се кандидатства за членство във федерацията. Далеч по-амбициозната задача пред ръководството на клуба обаче ще е да се приложат основите на силна школа в мъжкото и женското направление с ангажирането на главен треньор.
„Идеята ни да са спрем на специалист от Сърбия, където отдавна откриха топлата вода в баскетбола. Нашият изпълнителен директор Филип Виденов има достатъчно широки връзки и контакти, за да помогне при избора на такъв наставник. Истината е да заложим на много сериозна работа в школата, защото виждате какво е представянето на националните гарнитури на европейските първенства в различните възрастови групи. Меко казано, то е обидно“, каза пред „Утро“ председателят на УС Младен Ганчев.
Той подчерта, че въпросният сръбски специалист трябва да е готов с цялостна концепция за развитие на школата.  
На първо време ще се работи успоредно и за подсигуряване на база за подготовка. 
„Имаме нужда от зала. Ще видим къде и какви възможности ще се открият. Надяваме се на съдействие от всички институции в Русе. Ще бързаме бавно, така че до няколко години да имаме боеспоспособни мъжки и женски отбори с ядро от русенски състезатели“, завърши Ганчев.