Мирослав Гагов от фирма „Авалон Индъстри“ и дванадесетокласничката Теодора Игнатова от Гимназията по туризъм спечелиха първото място във второто издание на кулинарното състезание „На върха на ножа“ за непрофесионалисти. Те приготвиха ястие „Носталгия“, което включва пъдпъдъчи бутчета с плънка от гъши дроб върху захарно канапе и пържени пъдпъдъчи месца.
За купата във вкусната надпревара се съревноваваха 8 любители, представители на различни институции в Русе и Велико Търново, които бяха в отбори с по един ученик от Гимназията по туризъм. Те запретнаха ръкави в събота сутринта в Етноресторант „Балкан“ и дадоха всичко от себе си, за да приготвят истински кулинарни шедьоври. 
Втората награда отиде при Невена Русева от Областната дирекция на МВР и нейната помощничка Ралица Цанева от 12 клас, които представиха своето блюдо „Сьомга с провансалска коричка с гарнитура полента със спанак“.
Киш „Италияна“, който включва баница с плънка от спанак и морски дарове, донесе третото място на Биляна Борова от „Общински пазари“-Русе и Симона Ноева от 11 д клас. 
Наградата на публиката спечелиха Гимназията по туризъм, учителката Йорданка Петкова и единадесетокласничката Атанаска Атанасова, които приготвиха „Есенна наслада“. Ястието включва печени дюли с плънка от телешко месо.