Задължително ще има следващ вот на недоверие към кабинета "Орешарски", закани се лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Борисов заяви това веднага след като депутатите в пленарна зала отхвърлиха вота на недоверие в сектор "Сигурност".

"Мисля, че вотът има своя успех и това, което гледах по телевизиите тези дни за ширещата се битова престъпност - буквално държавата се разпада", каза лидерът на ГЕРБ

За новия Изборен кодекс той посочи: "те трябва да ни дадат пълния доклад, за да можем да го коментираме. Как да ви кажа да гласувам за нещо, което не сме видели и което го няма, е неговото мнение за текста на новия Изборен кодекс. Това е управлението на Тройната коалиция - безпардонно управление", продължи Борисов. Той увери, че ще участва в подписката за Национален референдум и мисли да го направи в петък, в Свиленград.

За проблемите на българо-турската граница с превозвачите ни той коментира така: "Това е не само скандално, а е просто безпардонно отношение, това е гавра с превозвачите". Борисов упрекна министъра на транспорта, наричайки командировката му в Сингапур "курорт". На вчерашния бизнес форум имаше само едно важно решение, че за пореден път ДПС им каза, изтегли ушите на милите социалисти, че данък няма да се вдига, така както каза г-н Йордан Цонев и Орешарски само го повтори. Вие виждате ден или два преди това Станишев иска референдум за плоския данък, вчера те / от ДПС- бел.р./ му казаха - "а, бе я си гледай работата, говори си каквото си искаш, но това няма да се случи", заключи Борисов.