Майката на Петко Петков от Лясковец, който при акция на полицията и специални части уби командоса Емил Шарков и рани още трима, продължава да твърди, че синът й е жертва и не е виновен за нищо. „4 години не е излизал от дома си. На луд го правят”, заяви Стефанка Савова в сутрешния блок на bTV. „И мен ме направиха”, добави тя.„Какво е направил? Нищо не е направил”, каза тя относно злополучната спецакция. 

„Дойдоха и ни нападнаха както спим. Те влизат, чупят прозорци и почват да стрелят. В тъмното се убиха едни други и после натопиха Петко”, смята Савова.

„На гаража ни от 20 години пише „Смърт за вас”, посочи тя. По думите й, всичко било, за да бъде изкаран Петко от дома си и закаран в МВР, където да го прегледа експерт. „Аз я каних у нас да го прегледа, но тя не можела”, каза Савова.

На въпрос за убития командос Емил Шарков и ранените му колеги, Савова отвърна: „И моят син е ранен – тънки черва, дебели, изваден бъбрек. Нищо не се знае”.

„Жилището ми е разрушено, аз го градя 50 години. Никаква работа не са си вършили. Това не е работа”, каза тя по адрес на служителите на МВР.

По думите на адвоката на семейството Виктор Костов, Петков държал ловните оръжия и ги ползвал – ходил с тях на лов за едър дивеч. Според експертизите, той имал право да носи оръжие, но бил и конфликтен, което, според адвоката, можело да се каже за всеки.

„Акцията е подготвена по изключително незначителни данни”, каза Костов. „Какво да направи един човек, който спи в дома си и го нападат? Естествено е той да си помисли, че искат да го убиват”, добави той.

По думите му, Петков най-вероятно е щял да излезе доброволно от дома си. „Ескалацията идва от страна на МВР заради оскъдните доказателства”, каза адвокатът.