Холандски и австралийски полицаи разбиха един от най-големите сайтове за детска порнография в света и арестува стотици, предаде "Франс прес".Операцията "Кидслав", подготвена с помощта на американското ФБР, продължила 18 месеца и довела до 303 ареста в Австралия, Колумбия и Южна Корея, съобщава холандският всекидневник "Де Волкскрант". Истинското име на интернет сайта остава тайно, защото разследването продължава. 

"Най-малко 106 жертви бяха идентифицирани. Повечето от тях са на възраст под 12 години", съобщава всекидневникът, като цитира холандската полиция.

Австралийската полиция арестува шефа на педофилската мрежа в дома му в Аделаида през юни 2014 година. 33-годишният Шанън М. е бил осъден на 35 години затвор в началото на месеца. След като конфискувала компютъра му, полицаите се престорили на него и разговаряли с други педофили по мрежата ТОР, която гарантира анонимността в интернет, с надеждата да определят самоличността им.

37-годишен холандец беше арестуван по-късно в източния холандски град Алмело. Ервин ван ден Б. беше осъден на 18 месеца затвор през юни. Прокуратурата не успя да докаже, че той е бил замесен в производството на порнографски материали като Шанън М. Въпреки това всекидневникът отбелязва, че австралийските и холандски следователи са успели да арестуват шефовете на един от най-големите сайтове за детска порнография в света.

Въпросният сайт е съдържал 360 000 незаконни снимки и е имал 45 000 потребители. От общо 303 извършени до момента ареста само 5 са в Холандия. Разследването и преследването на престъпниците продължава, заяви ръководителката на разследването пред всекидневника.