Липса на знаци стана причина за катастрофа на Дъговия мост в Русе.
Инцидентът между два автомобила стана вчера сутринта и затрудни движението в началото на моста, по който се излиза от Русе за София.
Възрастен шофьор с лек автомобил „Рено Клио“, който идва откъм Средна кула, предприема обратен завой, за да се включи по главния път за София. Междувременно лек автомобил „Фолксваген“, движещ се с висока скорост по главния път, в последния момент забелязва излизащата на булеварда кола и по думите на пътуващите в него пенсионерът въобще не им е дал възможност да избегнат удара, защото е бил застанал напречно на пътя. В резултат на високата скорост немският автомобил се удря в задната част на френския, като отнася стоповете и мигачите му. Автомобилът е бил пълен с хора, които са отивали заедно на работа. За щастие, пострадали при инцидента няма.
По думите на водача на реното той не се чувства нарушител, тъй като няма никакви забранителни или задължителни знаци в района на инцидента, които да са свързани с предприетата от него маневра.
„Бях се огледал и като не видях никой да идва, потеглих. После не знам какво се случи. Въобще не го видях другия автомобил откъде се взе“, заяви шофьорът. В колата му е имало и голяма газова бутилка, която е била обезопасена.
На мястото на инцидента действително в момента липсват каквито и да е обозначителни знаци или табели. Точно там се разклонява и пътят, водещ към Басарбовския скален манастир. Знаците за пътните отклонения отдавна са отнесени и се търкалят между мантинелите и в близките канавки от многобройните инциденти на това място.