Касиер на блок на пъпа на града опразнил банковата сметка, в която се съхранявали парите на съседите за плащане на ток и вода, а след това я закрил без те изобщо да подозират. Стореното от В.П. обаче лъснало 3 години по-късно, след като на негово място бил определен нов касиер. Новоизбраната жена поискала от предшественика си касовата книга на входа и документите за плащане на сметки, но той все отказвал, като измислял все нови и нови причини.
Лъжите продължили, докато касиерката не решила да провери в банката какво става със сметката на входа. Така разбрала, че тя е закрита още през юли 2008 година. Освен това входът дължал солидни суми на ВиК и Енергото.
Експертиза показала, че мъжът е изсмукал 3538 лева от съседите си. Когато обаче започнало разследване за злоупотребите му, той побързал да възстанови сумата. Заради това, че мъжът не е осъждан досега, признал и съжалил за стореното още при предварителната полицейска проверка и съдействал за разкриване случая, В.П. бе освободен от наказателна отговорност и ще трябва да плати единствено 1000 лева глоба. Ще трябва и да се научи пак да гледа съседите си в очите, но това вече не е проблем на правосъдието.