Баскетболистките от националния отбор проведоха вчера сутринта открита тренировка в „Булстрад Арена“ преди днешния си втори евроквалификационен мач срещу Гърция от 18 часа. Преди заниманието „Утро“ разговаря със селекционера Георги Божков.

- Г-н Божков, доколко реалистично отразява картината това 39:72 в стартовия ви двубой ката гости на Русия?
- Резултатът е малко подвеждащ. Разликата бе натрупана през първото полувреме и в последната минута и половина. Смятам, че спокойно можехме да загубим с пасив под 20 точки. Играхме срещу изключително силен и ръстов състав. Забележете - крилата на рускините са по-високи от нашите центрове! При това не става дума за някакви тежки състезателки, а за много подвижни, добре сложени и атлетични баскетболистки. Но няма какво да говоря - зрителите ще видят за какъв отбор става дума, когато Русия ни гостува в „Булстрад Арена“.

- Каква беше обстановката в зала „Уралочка“?
- Впечатлен съм от обстановката. Първо, играхме пред 4000 зрители. Обясниха ми, че по-голямата част от публиката идва в залата на организирани начала - събират се работнически колективи, служители от една и съща фирма, ученици от еди-кое си училище и т. н. 

- Доколко вашият отбор ще бъде възстановен след тежкия мач и дългото пътуване?
- Нека да мине тренировката, тогава ще имам повече яснота. Важното е, че нямаме болни и контузени състезателки.

- Как игра Ноел Куин?
- Пак повтарям - аз искам от нея да не се ограничава с отборни действия и с разпределяне на топката, а да действа по-индивидуално.

- Какъв отбор е Гърция? 
- Много силен тим! Основните състезателки на съперника са титулярки в отборите си на класни първенства като испанското, италианското, френското. Неслучайно гъркините победиха Швейцария по толкова убедителен ничан.

- Мачовете с Гърция като че ли си се очертават да са битка за второто място в групата. Какви са нашите шансове?
- Ще излезем за победа. Ще е трудно, но друг резултат не ни устройва. Надявам се и вярвам, че публиката ще напълни трибуните на „Булстрад Арена“. С такива темпераментни фенове като русенските имаме основания да вярваме повече в себе си.