За първи път от 8 години руският президент Владимир Путин пристигна в Техеран. Поводът е среща на държавите-износителки на газ, наричани още “газовият ОПЕК”, предаде РИА Новости. Путин разговаря с иранския си колега Хасан Рохани и с аятолах Али Хаменей. Срещите са ключови от гледна точка на решаването на конфликта в Сирия. В деня на визитата си Путин отмени забраната за доставки на оборудване и технологии за ядрената програма на Техеран.
В същото време кувейтският вестник “Ал Раи” съобщи, че руски сухопътни сили, подкрепяни от артилерия и авиация, са провели първата си операция на сирийска територия. Руснаците установили контрол над стратегически възвишения между провинциите Латакия и Идлиб, без да дават жертви.
През последните два дни руските въздушни сили са нанесли 141 удара срещу 472 позиции на терористите в Сирия. Били са унищожени и петролните складове за съхранение и преработка в рафинерията в Рака, съобщи говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков. РИА Новости посочи, че за 5 дни са унищожени над 1000 цистерни на джихадистите за пренасяне на петрол.