Да се чуди човек откъде варненските баби и дядовци имат толкова спестявания предвид минималните пенсии, които получават?! Само за ден вчера 5-ма възрастни варненци дадоха на измамници повече от 30 хиляди лева, съобщава Петел.Бг.Ето ги и случаите, които обявиха от полицията:

На 19.11. е подаден сигнал от 82-годишна жена от Варна за това, че на домашния й телефон е позвънило непознато лице, представило се е за лекар и я е въвело в заблуждение, че внукът й е постъпил за лечение в болница заради заболяване от антракс и се нуждае от скъпоструващо лечение. Жената предава сумата от 4000 лв. на непознат мъж пред дома си. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна.

- На 19.11. е подаден сигнал от 72-годишна жена от Варна за това, че на домашния й телефон е позвънило неизвестно лице, представило се е за лекар и я е въвело в заблуждение, че дъщеря й е пострадала при токов удар и се нуждае от спешни животоспасяващи операции, за които е необходимо да се заплати определена сума пари. Жената предава сумата от 9550 лв. на непознат мъж пред дома си. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна.

- На 19.11. е подаден сигнал от 68-годишна жена от Варна за това, че на домашния й телефон е позвънило неизвестно лице, представило се е за лекар и я е въвело в заблуждение, че дъщеря й е пострадала при инцидент и се нуждае от спешно лечение, за което е необходимо да се заплати определена сума пари. Жената предава сумата от 4140 лв. на непознат мъж пред дома си. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна.

- На 19.11. е подаден сигнал от 74-годишна жена от Варна за това, че на домашния й телефон е позвънило неизвестно лице, представило се е за полицейски служител и я е въвело в заблуждение, че се работи по задържане на група измамници, и ако бъде потърсена от такива, е необходимо жената да им предаде определена сума пари, за да могат да ги задържат. Жената поставя сумата от 7000 лв. в торба и я хвърля през терасата на дома си на непознат мъж. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна.

- На 19.11. е подаден сигнал от 69-годишна жена от Варна за това, че на домашния й телефон е позвънило неизвестно лице, представило се е за неин близък, който се обажда от Германия, и я е въвело в заблуждение, че е необходимо да бъде освободена много ценна за него пратка, за която е необходимо да се заплати определена сума пари. Жената предава сумата от 4450 лв. на непознат мъж пред дома си. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна.