„Ще издухаме Гриша Ганчев от ЦСКА! Никакво обединение с „Литекс“!“, казва пред „Меридиан Мач“, ако е цитиран правилно, разбира се, голмайстор №1 на „армейците“ и България за всички времена Петър Жеков.
През последните години той беше член на Надзорния съвет в клуба при злощастното управление на Александър Томов и нашумя с претенциите си, че имал да получава куп заплати и със сръднята си, че не му позволили да смести колата си на важно място на паркинга пред „Българска армия“.
Ако питаш Жеков каква работа е свършил, че да чака някакви пари, трудно може да отговори. Виж, Сашо Томов ги бе наредил всички на хранилката - този от ветераните ще е скаут, онзи - съветник, трети ще вика „ура“, четвърти ще лъска имиджа му, пети ще седи до него по време на мачовете, шести ще отговаря за вентилатора в Клуба на ветерана и т.н. 
Когато „Титан“ и Томов водеха клуба към блатото, повечето мълчаха, защото чакаха на редичката за някой лев - основно за заслугата, че някога били имена и че без тях нямало да съмне. Сега почти всички се навират пред камерите и дават препоръки. 
Ако някой си мисли, че Гриша Ганчев ще се хване на хорото и ще хвърли на вятъра торба с милиони за така нареченото оздравяване, жестоко се лъже. Трябва да е луд, за да го направи, а той очевидно не е, щом предлага купуване на лиценз от друг клуб.
И този вариант обаче не се харесва на бойките ветерани. Така ЦСКА щял да загуби идентичността си. Номерът бил тази година да се зачеркне, а догодина да се търсело вярното рамо на Васил Божков със старт на отбора от „А“ Окръжна група. В новата навалица пред касата на Божков пак ще има сума кандидати за представителни лица на заплатка. 
С ЦСКА на село пред отбора ще са нужни 4 години за завръщане в елитния футбол и то при положение, че всичко върви по мед и масло. А ако не върви и например се зацикли във „В“ или „Б“ група покрай умората от борбата с вятърни мелници? Краят ще е тогава! Няма да има ни ЦСКА, ни терен и за изява на ветераните.
Междувременно вчера стана ясно, че УЕФА слага забрана пред клуба да участва за две години в евротурнирите. Дори и ЦСКА да спечели на магия националната купа, няма да има излаз в Европа.
С камара съветници, „Титан“, Александър Томов, Инджов и Манджуков, друго не можеше да се случи.